BJK HaberleriHaberSpor Haberleri

Beşiktaş Belediyesi’nden kulübe haciz! Bu olayın arkasında neler var?

ismail unal fikret orman

Beşiktaş kulübü, sadece 62 bin TL’yi ödemediği için Beşiktaş Belediyesi tarafından icraya verildi ve haciz işlemleri başlatıldı. Peki cüzi miktar neden ödenmedi, İsmail Ünal neden hemen haciz işlemlerini başlattı?

Beşiktaş’ta bugün flaş bir gelişme yaşandı. Beşiktaş kulübü hakkında Çilekli Tesisleri’nin kirasının ödenmediği gerekçesiyle Beşiktaş Belediyesi tarafından haciz işlemi başlatıldı. Borcun sadece 62 bin, faiziyle 88 bin TL olması ise akıllarda soru işaretleri yarattı.

Bazı kongre üyelerinin iddialarına göre Beşiktaş kulübünün yıllar önce Beşiktaş Belediyesi’nden kiraladığı ve kullanım hakkının hala devam ettiği Çilekli Tesisleri siyah beyazlı kulüpten kopartılmak isteniyor. Yine iddialara göre ihtilaf yoluyla, devam eden sözleşmenin ihtilafa düşürülerek Beşiktaş’ın sözleşmesinin bitirilmesi tehlikesi gündemde.

Kaygılara en çok sebep olan faktörlerden biri ise Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Serdar Bilgili ve Fikret Orman’ın seçim dönemindeki yoğun çalışmaları. Beşiktaş eski Başkanı Serdar Bilgili’nin Beşiktaş ilçesindeki yoğun inşaat ve emlak faaliyetleri, Fikret Orman’ın başkan seçilmesinin ardından yıllardır ilk kez maça giderek Orman’ın arkasında boy göstermesi, Akaretler’deki kulüp binasının otele dönüştürülmesinde yine Bilgili isminin gündeme gelmesi de Çilekli Tesisleri’nin Beşiktaş’tan kopartılıp yeni bir projeye konu olması kuşkularını güçlendiriyor.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman hatırlanacağı gibi göreve gelir gelmez, daha takıma teknik direktör bile bulmadan, uzun yıllar İsmail Ünal’ın yardımcılığını, Serdar Bilgili’nin genel müdürlüğünü yapan Gökhan Sarı’yı göreve getirmiş, bu durum siyah beyazlı taraftarlarca tepkiyle karşılanmıştı.

Fikret Orman ve Gökhan Sarı’nın yanı sıra Beşiktaş yönetimindeki Ahmet Kavalcı, Deniz Atalay ve Yalçın Kaya Yılmaz da Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a yakınlıklarıyla biliniyor. İsmail Ünal’la sık sık bir araya gelen Murat Aksu’nun ekibinden Ahmet Nur Çebi ve Tamer Kıran da Fikret Orman yönetimindeki isimler arasında.

Eriksson’a cebinden 1.2 milyon ödeyenler 88 bin TL’yi ödeyemedi mi?

Çilekli Tesisleri’nin cüzi kirasının bilerek ödenmediği yönündeki iddiaları güçlendirecek bir gelişme ise Sven Goran Eriksson konusunda yaşanmıştı. Beşiktaş Futbol Komitesi üyesi Tamer Kıran İsveçli teknik adamla sözleşme imzalamış, ancak daha sonra yönetim kurulu Samet Aybaba’da karar kılmıştı. Beşiktaş kulübü tarafından hala yalanlanmayan haberlere göre ise elinde resmi sözleşme olan Sven Goran Erikkson’a yönetim kurulu üyeleri kendi ceplerinden 1.2 milyon euro tazminat ödemişti. Skandal ortaya çıkmasın diye 1.2 milyon euroyu bir çırpıda ödeyebilen yönetim 88 bin TL kira borcunu neden ödemedi?

Beşiktaş Belediyesi’nden açıklama

Yaşanan gelişmelerin ardından Beşiktaş Belediyesi tarafından yapılan açıklama şöyle;

“Çilekli Spor Tesisleri için yapılan uygulama, 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 2886 Sayılı İhale Kanunu ve Sayıştay denetim ilkelerine göre uyulması gereken zorunlu bir süreçtir.

Bu zorunlu yasal süreçlere uyulmasaydı Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile yapılan sözleşmenin sona erdirilmesi gerekecekti. Belediyemiz tarafından Çilekli Spor Tesisleri ile ilgili fiilen herhangi bir icra işlemi de başlatılmış değildir.

Beşiktaş kent varlığının önemli bir mirası olarak gördüğümüz spor kulüplerimizi özellikle de Beşiktaş Jimnastik Kulübü’müzü koruyup kollamak, Belediyemizin en temel görevlerinden biridir.”

[adrotate banner=”254″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu