HaberSpor Haberleri

Üye alımında tüzük yerlebir! 2 bin kişi Fikret Orman’ın imzasını bekliyor

 

Fikret Orman

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, göreve geldiğinde ‘Hedef 100 bin üye’ diyerek şov yapmıştı. Ancak gerçekler böyle değil. Yaklaşık 2 bin kişi, üyelik başvurusunu yapmasına rağmen hala kendilerine bir yanıt verilmedi. Beşiktaş tüzüğüne göre ise Yönetim Kurulu, yapılan her başvuruya 30 gün içinde cevap vermek zorunda.

Beşiktaş kulübünde yeni üyelik karmaşası devam ediyor. Hatırlanacağı gibi Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, göreve geldiği dönemde üyelik giriş ücretini 1200 TL’ye düşürmüş, yıllık aidatı ise 120 TL’ye yükselterek 100 bin üye hedefi koymuştu.

Ancak Olimpiyat Stadı’nda oynanan Galatasaray maçında çıkan olaylar bahane edilerek yeni üye alımlarının durdurulduğu iddia edilmiş, siyah beyazlı yönetim ise bu iddiaları yalanlayarak üye alımlarının tüzükte belirtildiği gibi 1 Mart-31 Mayıs ile 1 Ağustos – 31 Ekim dönemleri arasında yapıldığını hatırlatmıştı.

Fakat o açıklamada bahsedilen üye alım dönemleri geldi geçiyor. Gerçekler ise yönetimin söylediğinin tam tersi. Beşiktaş Postası’na ulaşan bazı Beşiktaşlılar üyelik başvurularını yapmalarına rağmen aylardır kulüpten kendilerine bir dönüş olmadığını ileri sürüyor. Hatta 6 aydır beklediğini söyleyenler var.

Beşiktaş’ın tüzüğüne göre ise Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, üyelik başvurusu yapan kişilere olumlu ya da olumsuz 30 gün içinde cevap vermek zorunda. Tüzüğün ilgili bölümü şöyle diyor;

“Başvurular, Genel Sekreterliğe yapılan başvuru tarihinden itibaren en geç 30 (otuz) gün içinde karara bağlanır ve sonuç ilgili kişiye, kulüpte kayıtlı iletişim bilgilerine göre yapılan bildirimler yoluyla bildirilir.”

Beşiktaş Postası‘na gelen bu şikayetlerin ardından siyah beyazlı kulüpteki kaynaklarımızdan bilgi alma yoluna gittik ve acı gerçeklerle karşılaştık. Edindiğimiz bilgilere göre son 1 yıl içinde kulübe üyelik başvurusu yapıp da kulüpten 1 ay zorunluluğuna rağmen yanıt alamayanların sayısı 2 bin kişiye ulaşmış durumda. İddialara göre bu yığılmanın en büyük sebebi kulüp üyeliği için Başkan Fikret Orman’ın imzasının şart olması. Ancak yine iddialara göre Fikret Orman kulübe yeni üye olacak ve hatırı sayılır bir gelir getirecek yaklaşık 2 bin kişinin üye olması için gerekli imzaları atmıyor.

Fikret Orman yönetimi, Vodafone Arena inşaatı için para bulamamaktan yakınırken 1200 TL’den 2 bin kişiden gelecek 2.4 milyon lirayı adeta çöpe atmış oluyor.

Bir şok iddia ya da tahmin: Hedef 2016 seçimleri mi?

“100 bin üye” hedefine, gelmesi muhtemel 2.4 milyon TL sıcak paraya rağmen 2 bin kişinin üyelik başvurusunun aylardır bekletiliyor olması ise akıllara acı bir ihtimali ve iddiayı getiriyor. Siyah beyazlı kulübün ilk olağan genel kurul toplantısı Mayıs 2016’da gerçekleştirilecek. Aylardır bekletilen 2 bin üyelik başvurusu, 2015 yılının Mayıs ayına kadar daha bekletildiği takdirde söz konusu yeni üyeler 2016’daki seçimli genel kurul toplantısına katılamayacak. Çünkü tüzüğe göre genel kurul toplantılarına üyelikte 1 tam yılını doldurmuş kişiler katılabiliyor. Kulüp çevresindeki söylentilere göre ise Fikret Orman, kontrol edemeyeceğini düşündüğü 2 bin kişinin genel kurulda oy kullanmasını istemiyor ve bilerek üyelik başvurularını 2015 Haziran’ına kadar bekletmeyi planlıyor.

[adrotate banner=”326″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu