HaberKültür & Sanat Haberleri

U2 Olimpiyat Stadı’nı salladı

u2 istanbul613

Rock müzik severlerin yıllardır beklediği konser dün akşam Atatürk Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirildi. İrlandalı dev müzik grubu U2, yaklaşık 50 bin kişiye unutulmaz bir konser verdi.

U2’nun yıllardır prodüksiyon direktörlüğünü sürdüren Willie Williams ve mimar Mark Fisher yaptıkları çalışmalar sonucunda, müzikseverlere muhteşem boyutlarda bir görsel şölen sunmak için şimdiye kadar herhangi bir konser için tasarlanmayan etkileyici bir sahne hazırlandı.

Turne kapsamında dev bir silindir video sistemi ile birbirine bağlanmış LED paneller ve 64 metreye ulaşan yüksekliğiyle sahne etrafında dönen metal köprü sistemi müzikseverlere tam anlamıyla 360 derecelik bir görüş alanı sundu.

Atatürk Olimbiyat Stadı’ndaki konserin akılda kalan en önemli anları ise grubun solisti Bono’nun konuşmalarında yaşandı. Bono, Boğaziçi Köprüsü’nü Egemen Bağış ile birlikte geçtiğini söylediği sırada binlerce kişi ıslıkladı ve yuhaladı.

Bunun üzerine Bono, “Tamam siyasatten bahsetmeyeceğim ama köprünüzden bahsedebilirim değil mi? Köprü muhteşem, sadece Avrupa ile Asya arasında bir köprü değil din ile laiklik, geçmiş ile gelecek arasında da bir köprü.
Avrupa’nın gitmesi gereken yol bu. Merhaba Ankara, merhaba İzmir, merhaba Antalya, merhaba İstanbul” dedi.

Konseri binlerce yabancı müzik sever de takip etti. Türkiye’de tercüman olarak çalışan ve arkadaşlarıyla konseri dinlemek için Olimpiyat Stadına gelen Polonyalı Ania Hojciechowska, 100 dolar karşılığında konser bileti aldığını söyledi. Hojciechowska, İstanbul ve U2’yu çok sevdiğini Türkçe olarak dile getirdi.

ZÜLFÜ LİVANELİ ORTALIĞI YIKTI

Bono 1995’te öldürülen Kürt genci Fehmi Tosun’a bir şarkı ithaf ettikten sonra sahneye Zülfü Livaneli’yi davet etti .İşte gecenin en muhteşem anları da burada yaşandı.

Usta sanatçı, binlerce kişiyle birlikte “Yiğidim Aslanım”ı söyledi. Zülfü Livaneli ve 50 bin kişilik koro “Yiğidim Aslanım”ı söylerken U2 üyeleri ise şarkıyı ellerini kalplerine koyarak dinledi.

SNOW PATROL DE BÜYÜK ALKIŞ ALDI

U2’dan önce sahneye çıkan bir başka rock grubu Snow Patrol de performansı ve sempatik hareketleriyle büyük beğeni topladı. Grubun solisti İstanbul’a ve Türkiye’ye ilk defa geldiklerini ve hayran olduklarını dile getirerek kırmızı gömleği ve beyaz kravatına vurgu yaptı.

[adrotate group=”75″ banner=”77″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu