HaberSpor Haberleri

Fenerbahçe nasıl kollanıyor? İşte bu haftanın fikstürü

aziz yildirim guluyor bp

“Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Fenerbahçe’yi kolluyor” tartışmaları sürerken bu haftaki fikstürde müthiş detaylar göze çarpıyor.

Maç günleri tespitinde senelerdir ezilen Beşiktaş bu hafta da mağdur olurken, yarın oynanacak milli maç sonrası mağdur olmayacak tek takım Fenerbahçe!

A Milli takım yarın Güney Kore ile Trabzon’da bir hazırlık maçı yapacak. Bu milli maç nedeniyle Cuma günü Spor Toto Süper Lig’de maç oynanmayacak. Milli takımda 6 futbolcusu olan lider Trabzonspor Cumartesi gündüz maçında Sivasspor deplasmanına gidecek. Milli maçtan sonra en az dinlenecek takım olan Trabzonspor kanadından maç saati ve günü ile ilgili bir tepki gelmezken Cumartesi maç yapacak bir başka büyük takım ise milli takıma 5 futbolcu gönderen Galatasaray.

Kronik maç günü mağduru Beşiktaş’ın maçı ise Pazar günü. İlk bakışta Beşiktaş için avantajlı gibi görünüyor. Ama hangi ülkenin futbolunu yönettiği belli olmayan TFF’nin unuttuğu bir şey var. Beşiktaş, önümüzdeki hafta içinde Perşembe günü Dinamo Kiev ile UEFA Avrupa Ligi’nde sezonun en kritik maçlarından birinde karşı karşıya gelecek. Milli takımda futbolcusu bulunmayan Ankaragücü ile sadece İsmail Köybaşı’nı Türkiye milli takımına, Sivok, Almeida ve Quaresma’yı da kendi milli takımlarına yollayan Beşiktaş arasındaki karşılaşmanın, Beşiktaş’ın UEFA maçı göz önüne alınarak neden Cumartesi günü değil de Pazar günü oynatıldığının cevabını çok merak ediyoruz.

Gelelim fikstür kaymağını yiyen Fenerbahçe’ye… Milli takıma Trabzonspor’dan daha az futbolcu gönderen Fenerbahçe, lig maçını Pazartesi günü oynayacak. Yani Fenerbahçe, Kayserispor’u konuk edeceği maça şampiyonluk yolundaki rakibi Trabzonspor’dan 2 gün daha fazla dinlenerek çıkacak.

Lig 3.üncüsü Fenerbahçe ile 4. sıradaki Kayserispor’un maçını Pazartesi günü oynatabilen TFF, önümüzdeki hafta oynanan Beşiktaş Fenerbahçe maçını ise Pazar gününe aldı. Perşembe günü Dinamo Kiev’le karşılaşacak olan Beşiktaş, Fenerbahçe derbisine sadece 2 antrenmanla hiç dinlenmeden çıkacak. “Pazartesi günü derbi mi olur?” diyenlere de bu sezonun ilk yarısında Pazartesi günü oynanan Barcelona Real Madrid maçını hatırlatmak yeterli olacaktır.

[adrotate group=”74″ banner=”79″] [adrotate banner=”94″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu