HaberPolitika Haberleri

TEKEL işçilerine biber gazlı, coplu müdahale! (Video)

tekel polis mudahaleeee613TEKEL işçisiyle polis arasında dünden beri devam eden gerilimin ardından polis bugün TEKEL işçilerine biber gazı ve copla müdahale etti.

Sert müdahale sırasında gözaltılar yaşanırken coplardan basın mensupları da nasibini aldı

Sakarya Caddesi’nde toplanarak, Türk-İş’e yürümek isteyen işçilerle çevik kuvvet ekipleri arasında çıkan arbede sonucunda polis biber gazı sıktı.

Biber gazından etkilenen işçiler, daha sonra Sakarya Caddesi’nin dışına çıkarıldı.

Bu arada gazdan etkilenen işçilere sağlık ekipleri müdahale etti. Polisin müdahale etmesinin ardından grup oturma eylemi başlattı.

Basın açıklamasına izin verilmemesini protesto eden işçiler, TEKEL kimliklerini göstererek çeşitli sloganlar attı.

Daha sonra Türk-İş Genel Merkezi’nden Tek-Gıda İş Genel Başkanı Mustafa Türkel ve Türk-İş yöneticileri eyleme destek verme amacıyla TEKEL işçilerinin yanına geldi.

TEKEL işçilerinin oturma eylemine katılan Türkel, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basın açıklamasının engellenmesiyle ilgili görüşünün sorulması üzerine Türkel, basın açıklamasını konfederasyonun önünde yapmanın en doğal ve yasal hakları olduğunu söyledi.

Bu arada Mithatpaşa Caddesi’nden geçen ve TEKEL işçilerinin oturma eylemini gören bazı araçların şoförleri de korna çalarak, eyleme destek verdi. TEKEL işçilerinin oturma eylemini sürüyor.

78 günlük 4-C eylemi sonrası mola veren TEKEL işçileri, dün tekrar Ankara’da buluşmuş; Valilik eyleme izin vermediği için işçilerin Türk-İş önünde toplanmasına izin verilmemişti. İşçileri desteklemek isteyen bazı gruplara polis müdahale etmişti.

[media id=113 width=600 height=340]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu