HaberSpor Haberleri

Suat Kılıç konuştu, Valilik çark etti! / Fenerbahçe taraftarı geliyor

suatkilic aciklama bp

Beşiktaş Fenerbahçe maçı öncesi adeta kaos yaşanıyor. İstanbul Valiliği İl Güvenlik Kurulu dün Fenerbahçe taraftarının İnönü’ye alınmayacağını açıkladı, Bakan Kılıç tepki gösterdi, Valilik çark etti! / Beşiktaş Fenerbahçe maçı…

Bu akşam oynanacak Beşiktaş Fenerbahçe maçı öncesinde dün alınan deplasman taraftarına yasak kararı ortalığı karıştırdı. İstanbul Valiliği bugün ise böyle bir yasak kararı alınmadığını iddia etti! İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada “Spor Toto Süper Ligi futbol müsabakasında bugün yapılacak olan Beşiktaş-Fenerbahçe spor karşılaşmasında alınacak güvenlik önlemleri ile ilgili toplantıda kulüplerin stada getirecekleri seyirci konusunda herhangi yasaklayıcı bir karar alınmamıştır” denildi. Ancak dün öğle saatlerine Fenerbahçe taraftarının İnönü’ye alınmayacağı açıklanmıştı.

Kararın ardından kamuoyunda oluşan büyük tepki sonrası Türkiye Futbol Federasyonu aradan sıyrılarak alınan kararda federasyonun etkisinin olmadığını iddia etti ve topu İl Güvenlik Kurulu’na attı. Bu sabah ise İstanbul Valili herkesin kafasını karıştıran bir açıklama yaptı ve dünkü toplantıda böyle bir karar alınmadığını duyurdu.

TFF’nin dün yaptığı açıklamada “Spor Toto Süper Lig’de 27 Ekim’de oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe maçında, deplasman takım taraftarlarının FiYapı İnönü Stadı’na alınmaması tamamen İstanbul Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından verilmiş bir karardır” denildi.

Bakan tepki gösterdi, Valilik çark etti!

Gelişmelerin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Twitter’daki hesabından alınan karara tepki gösterdi. Fenerbahçe taraftarının stada alınmaması kararının doğru olmadığını belirten Suat Kılıç, “Bizler 74 milyona kardeşlik mesajları verirken, İstanbul’da deplasmana taraftar götürmeme kararı yerinde olmamıştır. Çare, taraftarın ortaya koyacağı sağduyudadır. Fenerliler Çarşı’ya, BJK’liler Kadıköy’e çaya gitmeli ve eğer varsa gerilimi bitirmelidir” dedi.

Bakan Suat Kılıç’ın bu çıkışının hemen ardından İstanbul Valiliği’nin geri adım atması dikkat çekti.

[adrotate banner=”197″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu