HaberSpor Haberleri

St. Pauli Beşiktaş maçında Gezi Parkı pankartları

St. Pauli Beşiktaş

Yeni sezon öncesi ilk hazırlık maçını Alman St. Pauli takımıyla yapan Beşiktaş mücadeleyi 1-0 kaybetti. Hem Beşiktaşlı hem Alman taraftarlar tribünlerde Gezi Parkı eylemlerine destek verdi.

Hazırlık kampı için Berlin’de bulunan Beşiktaş ilk hazırlık maçında Almanya’nın en köklü takımlarından St. Pauli’ye 1-0 mağlup oldu. St. Pauli’nin kendi stadı olan Millerntor Stadı’nda oynanan mücadelede Beşiktaş 41. dakikada Boll’un ayağından yediği golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

58. dakikada Beşiktaş taraftarının meşale yakması nedeniyle oyun 3 dakika durdu. Meşalelerin sönmemesi ve ardından ses bombalarının atılması üzerine hakem soyunma odasına gitti. Maçın hakemleri yaklaşık 3 dakika sonra takımlarla sahaya çıktı. Beşiktaş Takım Kaptanı İbrahim Toraman, siyah beyazlı taraftarların bulunduğu tribüne giderek, sakin olmaları konusunda uyardı. 18 bin seyircinin izlediği maçın 82. dakikasında, elinde pankartla sahaya giren bir taraftarı, güvenlik ekipleri sürükleyerek sahadan çıkardı.

St. Pauli Beşiktaş maçına Gezi Parkı protestosu damga vurdu. Binlerce Beşiktaş taraftarları hem maç öncesi hem maç sırasında “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganları attı.

Alman taraftarlar da hazırladıkları pankartlarla Gezi Parkı direnişine destek verdi.

[adrotate banner=”303″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu