GündemHaberSpor Haberleri

Serencebey’deki tarihi duvar tartışması sürüyor!

AKP İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan’ın annesinin adına kayıtlı, Beşiktaş eski başkan adayı Fikret Orman’ın müteahhidi olduğu Gülbahar Residence’in ilginç bir şekilde tüm izinleri alarak tarihi duvara otopark kapısı yapmasını ve gereğinden daha yüksek inşa edildiğini Beşiktaş Postası olarak daha önce gündeme getirmişti.

Beşiktaş Postası şimdi de Serencebey yokuşundaki mağdurların sesini duyuruyor.

Yasal hak olan 15.50’den daha yüksek inşa edilen Gülbahar Residence nedeniyle Beşiktaş Belediyesi’ne dava açan İsmet Yılmaz Serencebey yokuşundaki Onur Apartmanı sakinlerinden.

40 yıldan fazla devlete hizmet ettikten sonra emekli ikramiyesiyle Onur Apartmanındaki daireyi, boğaz manzarası ve temiz havası nedeniyle aldığını ifade eden İsmet bey, mahkeme sürecini Beşiktaş Postası’na anlattı.

Davayı apartmandaki diğer sakinler adına kendisinin açtığını belirten İsmet bey, “Şu an adalet önünde Beşiktaş Belediyesi ile karşı karşıyayım. İnşaat başladığında biz doğal olarak bir şey demedik. Arsa sahibi olarak müteahhide vermiş. Biz olsak biz de yapardık. Ancak Serencebey yokuşunda inşaat izni 15:50’dir. 15:50 yapacaklarını söylediler ancak inşaat ilerledikçe işin rengi değişti. Ben Onur apartmanının 5. katında oturuyorum. Fakat Gülbahar Residence’in 5. katı benim dairemden yüksek. Nasıl oluyor bu?” diye soruyor.

Gülbahar Residence’in kendilerine verdiği zararı anlatırken “Benim dairem, boğazı, Üsküdar’ı, Kadıköy’ü görür vaziyetteydi. Bu durumda manzaradan geçtim, Gülbahar Residence havamızı bile kapattı” diye dert yandı.

TARİHİ DUVARI YIKIP  BERLİN DUVARI YAPTILAR

İnşaat yüksekliğinin yanı sıra Beşiktaş Postası’nın defalarca dile getirdiği tarihi duvar skandalını da şöyle anlattı;

“İnsanlığın utancı olan Berlin Duvarı yıkıldı. Bugün bizim binamızın önüne resmen Berlin duvarı yapıldı. Tarihi duvarı tamamen yıkacaklar. Çünkü içeriden çalışma başladı. 90 santimlik duvarı içerden 70 santim kestiler hazırladılar.

KORUMA KURULU NASIL KARAR DEĞİŞTİRDİ?

3 numaralı koruma kuruluna gittim ve böyle bir olaydan bahsettim. Hemen bir yazı yazdılar. Yazıda “Projede görünmemektedir. Tarihi duvara kapı açacaklarından haberimiz yok” dediler. Sonra proje tadili yapılırken koruma kurulu birden onayladı. Duvar yıkıldı ve otopark kapısı açıldı. Birdenbire karar değiştirdiler. Anlamak güç tabi.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DE ÇELİŞKİLİ KARAR

5. kat için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi “uygun değildir” diye karar verdi. Bunun üzerine biz İmar Komisyon başkanına gittik ve dosyayı sunduk. Komisyon başkanı bize aynen şunu söyledi: “Yüzde 99 bu iş olmaz. 5. Katı çıkamazlar. Burası Türkiye, yüzde 1 ihtimal bırakıyorum”

Bunu duyunca biz güle oynaya sevinçle çıktık oradan. Ancak gelin görün ki, aynı kurul inanılması zor ama 5. Katı onayladı. Tabi ki müdahaleler yapıldı. Ama herhalde “Hamili kart yakınımdır, gereğini yapın” tarzı hala yürüyor.

Daire fiyatlar1 milyon dolardan başlıyor

Bir de bu Gülbahar Residence’de büyük bir raiç var. 1 milyon dolardan başlıyor daire fiyatları. 4 ve 5. Katları ömür boyu deniz görecek, hiç kapanmayacak. Buraları 1.5 milyon dolardan satacaklar.

Gözümüzle görmediğimiz için bir şey söyleyemiyoruz ancak Serencebey’de bir sıkınıtlar olduğu kesin.
İlginç olanda sakinlerin iddia ettiği  İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi “uygun değildir görüşüne rağmen CHP’li Belediye Yönetiminin AKP’li Milletvekilinin arsasından dolayı karşı karşıya gelmesi!

[adrotate group=”42″] [adrotate group=”53”]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu