HaberSpor Haberleri

Altyapıdan futbolcu kazanmak mı, basına haber jurnallemek mi?

serdar ozkan puro1Övünç kaynağı olduğu 1990’lı yılların ve Süleyman Seba döneminin ardından hep kötü haberlerle anılan Beşiktaş altyapısındaki çarpıklık devam ediyor.

Her sene “Yeni Feyyaz”, “Geleceğin Şifo Mehmet’i” gibi gazlarla alt yapıdan A takıma alınan futbolcuların fiyasko haberleri artık alışılan bir durum olmaya başladı.

Bunun son örnekleri ise İbrahim Kaş ve Serdar Özkan…

Camianın sırf altyapıdan yetişmeleri nedeniyle büyük umut bağladığı iki futbolcu, şarkıcı sevgilileri, gizli evlilikleri, puro içerken çekilmiş fotoğrafları ve her daim kötü performanslarıyla dikkat çekti.

Peki suç sadece bu iki futbolcuda mı? 2000 yılından sonra altyapıdan iyi futboluyla konuşulan futbolcu çıkmaması tesadüf mü?

Bugün Vatan gazetesinde yer alan haberde Serdar Özkan ve İbrahim Kaş’ın kumar oynadıkları ve bu yüzden kadro dışı kaldıkları yazıyor. Hatta gittikleri kumarhanenin adresi bile haberde mevcut.

Haberin sonunda görüşleri alınan futbol şube sorumlusu Serdal Adalı’nın “Maalesef doğru bilgi almışsınız. Bugüne kadar ufak tefek olaylara pek sesimizi de çıkarmadık ama artık tolerans dönemi bitti” sözleri ise insanı düşündürüyor.

Adresine kadar yazılan yasa dışı kumarhane bilgisini Vatan muhabirinin biliyor olması biraz garip. Haber bariz bir şekilde “Jurnallenmiş” havası yaratmıyor mu?

Dikkati Çekenler

serdal adali mazbata e1272456158787Serdal Adalı’ya soralım;

Bu kadar detaylarla bezenmiş haber, Vatan gazetesine nasıl sızdı?

Bu haberin ortaya çıkmasıyla, Serdar Özkan’ın Galatasaray’la görüşmesinin aynı döneme denk gelmesi tesadüf mü?

“Ufak tefek olaylara sesimizi çıkarmadık” sözleri, futbolcuların kumarbazlık mertebesine ulaşmasına önlem almadığınızın itirafı değil mi?

İşte Vatan gazetesinin haberi; Yorum sizin!

Beşiktaş altyapısından yetişen iki genç yetenek, kumar illeti yüzünden kadrodışı kaldı..

İkisi de Beşiktaş’ın altyapısından yetişti.. Metin’ler, Ali’ler, Feyyaz’lar, Sergen’leri yetiştiren altyapının son jenerasyondaki umutlarıydı.. 24 yaşındaki İbrahim Kaş, İspanya’nın Getafe takımına gitti, sezon başında 800 bin euro karşılığında kiralandı.. 23 yaşındaki Serdar Özkan ise 2002-03’ten bu yana A takımda yer aldı ve bir türlü ’genç yetenek’ statüsünden olgun oyuncu kimliğine bürünemedi..

Genç milli takımlardan arkadaşı Arda Turan, Serdar’ın yeteneğini anlatırken “Benden büyük futbolcu.. Ben adam geçmeyi ondan öğrendim” diyecek kadar övgüye değer buluyordu.. Ama olmadı.. Büyük bir sabırla iki genci kazanmaya çalışan Beşiktaş, hem Kaş hem de Özkan’la ipleri kopardı.. Bu vedanın perde arkasında ise her gün yeni bir detay ortaya çıkıyor..

ARTIK YOKLAR

Serdar Özkan’ın menajerinin geçtiğimiz pazartesi günü Florya Tesisleri’ne giderek G.Saray Genel Menajeri Adnan Sezgin ile el sıkışması aslında Beşiktaşlılar’ı şaşırtmamıştı.. Çünkü, onlar 300 bin lira garanti para alan Serdar’a istediği yıllık 1 milyon Euro’yu 2 aydır vermeye yanaşmıyordu.. Futboldu, profesyonellikti, olabilirdi.. Ama esas Serdar ve Kaş defterinin ebediyen kapatılmasına sebep olan bilgi 3 hafta önce Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı’ya geldi..

Ataşehir’deki Apple Plaza’da yer alan illegal bir kumarhaneye dadanmıştı iki genç. Sabahlara kadar kumar oynanıp ellerinde avuçlarında ne varsa harcamışlardı.. Adalı önce inanmak istemedi. Ama yaptığı araştırma sonucu bu ikilinin 1 gün değil, 2 gün değil, sürekli o kumarhaneye gittikleri ortaya çıktı. Fiziksel açıdan yetersiz gözüken iki futbolcunun esas antrenmanları Ümraniye yerine kumarhanede yaptıkları ortaya çıkınca yönetimin kapıyı göstermekten başka çaresi kalmadı.. Hatta ikisi de sezon sonuna kadar kadrodışı bırakıldı..

ADALI: MAALESEF DOĞRU

Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdar Adalı konu ile ilgili şunu söyledi: “Maalesef doğru bilgi almışsınız.. Biz oyuncularımızın özel yaşamına karışma taraftarı değiliz. Ama kendilerinden performans beklediğimiz gençlerin de hayatlarına dikkat etmelerini bekliyoruz. Burası Beşiktaş.. Bizden beklenen bir duruş var.. Serdar ile Kaş’ın durumu bu duruşa hiç ama hiç uymuyor.. Onlardan sahada herşeylerini vermelerini bekliyoruz.. Onlar ise başka arayışlardalar. Bugüne kadar ufak tefek olaylara pek sesimizi de çıkarmadık ama artık tolerans dönemi bitti. Serdar ile Kaş’ı kadrodışı bıraktık. Ve bir daha takımda görmek istemiyoruz. Bundan ötesi de teknik direktörümüz Mustafa Denizli’nin bileceği iş.”

[adrotate group=”15″] [adrotate group=”40″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu