HaberSpor Haberleri

Schuster İbrahim Üzülmez hakkında konuştu

schuster basin toplantisiiiiiii bp

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Dinamo Kiev maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında sözleşmesi feshedilen İbrahim Üzülmez hakkında da konuştu.

UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Dinamo Kiev ile yarın akşam oynanacak karşılaşma öncesinden Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Alman çalıştırıcı, UEFA Avrupa Ligi’ne yarın akşam tekrar başlayacaklarını belirterek, “Avrupa’da bugüne kadar iyi maçlar çıkarttık. Yarınki rakibimizde çok önemli. Her yıl Şampiyonlar Ligi veya UEFA Avrupa Ligi’nde oynuyorlar. Bu nedenle önemi yüksek bir maç oynayacağız. Bu maçta da iyi mücadelemizi sürdürmek istiyoruz.” dedi.

Basın mensuplarının “Sol bekte oynayan İbrahim Üzülmez takımdan gönderildi. İsmail Köybaşı’nın da sakatlığı var. Bir sorun olur mu?” şeklindeki sorusuna Schuster, “Çok kısa bir süre içinde tabiki alternatif bulmak kolay değil. İsmail’in sakatlığı kendisini rahatsız etmiyor. Oynamasına engel değil. Tabi ki ilerleyen haftalar için bir çözüm yolu bulacağız. Belki sağ bekte oynayan oyuncuların biri sol beke geçecek. O mevkide İbrahim Üzülmez oynuyordu ama olaylar o noktaya geldiği için yollar ayrıldı.” diye cevap verdi.

Tecrübeli çalıştırıcı, sakatlığı geçen Ferrari’nin de hazır olduğunu yarın bu futbolcunun da dakika alabileceğini kaydetti. Schuster, Beşiktaş’ın Avrupa Ligi’nde Türkiye ligine göre daha iyi sonuçlar aldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye ligindeki rakiplerle Avrupa Ligi’ndeki rakipler oldukça farklı. Oyuncularımızın Türkiye liginde istediklerini alamaması konsantrasyon eksikliğiden değil. Avrupa’da oynayan takımların oyun tarzları bize yakın. Türkiye liginde ise daha fazla oynatmamak üzerine futbol oynanıyor.”

DUBLİN’E UZAKTAYIZ

UEFA Avrupa Ligi finalinin oynanacağı Dublin’e uzanmak için önlerinde maçların bulunduğunu kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, “Şu anda grup maçları bitti. Adım adım gidilecek maçlara geldik. İş artık ciddiye bindi. Hala Dublin için uzaktayız. Önümüzde maçlar var. Finale gitmek için bu rakipleri geçmek gerekiyor. Avrupa Ligi’nde önemli bir kulvara girdik.” dedi.

Schuster, devre arasında takıma katılan Almeida’nın adaptasyon sorunu yaşadığını ve biraz daha zamana ihtiyacının bulunduğunu ifade etti.

Bir gazetecinin “Rakibinizin ülkesinde maçlar daha başlamadı. Üç aydır hazırlık kampındalar. Bu Beşiktaş için avantajı mı, dezavantaj mı? “sorusuna Alman hoca, şu cevabı verdi:

“Bizim için negatif durum değil. Üç aydır tatildeler. Hazırlık maçlarını izledik. Ancak hiçbir hazırlık maçı resmi maçın yerini tutmaz. Tabiki bizim avantajımız var. Arka arkaya maçlar oynuyoruz. Bu durumun bizim için avantaj olacağını düşünüyorum. Tabi ki kendi oyunumuzu sahaya yansıtmamız gerekiyor.”

İBRAHİM ÜZÜLMEZ OLAYI

Öte yandan Ankaragücü ile oynanan maçın devre arasında İbrahim Toraman ile kavga ettiği için takımla ilişiği kesilen İbrahim Üzülmez’in durumu ile ilgili olarak Schuster, “Pazar günü Ankara’da olan olay tabi ki bizi çok üzen bir olay oldu. Benim beklemediğim bir olaydı. Benim için sürpriz oldu. Alınan karar zor bir karardı ama alınması gereken bir karardı. Çünkü olayın içeriği ve tekrarlanması gibi durumlar söz konusuyken bu kararı almak gerekiyordu.” diye konuştu.

[adrotate group=”74″ banner=”79″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu