Ekonomi Haberleri

Rize Mardin otoyol projesinde son durum!

ovit dagi gecidiiTürkiye’nin kuzeyini güneyle birleştirecek, Karadeniz’in Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile bağlantısını sağlayacak Rize-Mardin otoyol projesine destek sağlamak için Mardin Ticaret ve Sanayi Odası 15 Oda başkanını bir araya getirecek.

Ulaştırma Bakanlığı’nca 2023 yılına kadar tamamlanması planlanan projeler arasına alınan Rize-Mardin otoyolu tamamlandığında Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, dolayısıyla Kafkasya ve Orta Doğu Anadolu üzerinden birbirine bağlanacak.

Ekonomik, sosyal ve siyasi çok önemli kazanımlar sağlayacağına inanılan yaklaşık 450 kilometrelik otoyolun en önemli bölümünü Rize’nin İkizdere ilçesi ile Erzurum’un İspir ilçeleri arasındaki 2600 rakımlı Ovit Dağı Tüneli Projesi oluşturuyor. Tünel projesi bu yıl ocak ayında başladı, yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 2011′de ihale edilmesi beklenen Ovit Dağı Tüneli tamamlandığında 12 kilometre ile Türkiye’nin en uzun tüneli olacak.

15 İL FAYDALANACAK

17 Eylül 2010 tarihinde yapılacak toplantıya Mardin ve Rize’nin yanı sıra Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Van, Tunceli, Batman, Siirt ve Hakkari ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu başkanları ile üyeleri katılacak. Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Rize-Mardin otoyol projesi fikrinin geçmişten bu yana yol güzergâhındaki illerin ileri gelenlerinin hayali olduğunu söyledi.

Otoyol güzergahı ve çevresindeki illerin ticaret ve sanayi odası yöneticilerinin yolun yapımı için görüş alışverişinde bulunmak amacıyla ilk olarak Ankara’da bir araya geldiğini hatırlatan Tutaşı, aralarındaki iletişimi artırmak ve kamuoyu oluşturmak amacıyla Mardin’de toplanacaklarını ifade etti.

2011 YILINDA PROGRAMA ALINSIN

Rize-Mardin yolun bölgeler ve Türkiye için ekonomik öneminin yanında sosyal ve siyasal anlamda da büyük bir önemine sahip olduğunu dikkat çeken Tutaşı, “Biz sivil toplum örgütleri olarak ülkemizde bölünmüşlük, parçalanmışlık yaşamak istemiyoruz. El ele verdik, bu konuda son derece kararlıyız hem bu yolu yapacağız hem de bölgelerimizin gönül gönüle olmasını sağlayacağız. Bütün arkadaşlarımızın, oda başkanlarımızın gayreti bu yönde. Hükümetten tek istediğimiz bu yolun 2011 programın alınarak en kısa zamanda bitirilmesi.” dedi.

[adrotate group=”76″ banner=”78″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu