Kültür & Sanat HaberleriPolitika Haberleri

Pınar Sağ ifade verdi: İbrahim Kaypakkaya suçlu biri değil

pinar sagÜnlü halk müziği sanatçısı Arif Sağ’ın kızı Pınar Sağ ifade verdi! Sağ hakkında, terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle dava açılmıştı.

Hatırlanacağı gibi Pınar Sağ’ın, 29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesi Tunceli’de katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmasında TKP/ML – TİKKO isimli terör örgütü kurucusu ve lideri İbrahim Kaypakkaya’yı övdüğü iddia edilmişti.

Pınar Sağ ifade verdikten sonra adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İbrahim Kaypakkaya’nın suçlu olmadığını ileri süren Pınar Sağ ifade ettiği şeylerin de suç kapsamında olmadığını dile getirdi.

Başbakan Erdoğan’ın Erdal Eren başka kişilerden bahsettiği zaman alkışlandığını, sanatçıların ise “suç ve suçluyu övmekten” dolayı mahkemelerde süründüğünü belirten Pınar Sağ, Tunceli Bağımsız Belediye Başkan Adayı Murat Kur’un 25 Mart’ta düzenlediği açık hava toplantısına yaptığı konuşmada “Faşist iktidara karşı her zaman dik durmuş Kaypakkaya’ya yoldaşlara…”, “Aslanlar gibi kurban olduğum 73’ten bu yana ser verip sır vermeden bu geleneği asilce yaşatan Kaypakkaya’ya yakışır şekilde…” gibi ifadeler kullanmıştı.

Bu konuşmanın ardından Tunceli Cumhuriyet Savcılığı, Pınar Sağ hakkında “Suçu ve suçluyu övmek” suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle Tunceli Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açmış daha sonra suçun “Yasadışı terör örgütü propagandası yapmak” olduğu kararı verilmişti.

Pınar Sağ, ifade verdikten sonra yaptığı açıklamada yaşananların iktidarın samimiyetsizliğini gösterdiğini belirterek “Yargı önüne çıkıp yargılanmamış, Diyarbakır Cezaevi’nde tutsakken katledilmiş bir değerimizdir İbrahim Kaypakkaya. Ben kimseye silahınızı alın dağa çıkın demedim. İbrahim Kaypakkaya’yı doğru buluyorum. Kaypakkaya’nın ideolojik yapısını ve kimliğini onayladığım için tabii ki bahsetmek istedim” diye konuştu.

[adrotate group=”38″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu