HaberPolitika Haberleri

Osman Pamukoğlu: “Dersim isyanını Atatürk bastırdı”

osman pamukoglu edirne613Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Atatürk döneminde Dersim’de birkaç ayaklanma teşebbüsünün olduğunu belirterek, her şeyi yaptıranın Atatürk olduğunu söyledi.

12 Eylül’de yapılacak anayasa değişikliği referandum paketi için vatandaştan “hayır” desteği için Edirne’ye gelen Pamukoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son dönemlerde ‘Dersim’i kim bombaladı?’ meselesinin gündemde olduğunu belirten Pamukoğlu, hünerleri olmadığı için ölülerle ve Cumhuriyet’in kuruluş dönemindeki insanlarla uğraşıldığını kaydetti.

Pamukoğlu, “Atatürk diyemiyorlar ama diyecekler. Yani meydanı boş buldukları zaman bunları diyecekler. Hiç uzatmanın gereği yok. Dersim kaç kere ayaklanma teşebbüsünde bulundu. Atatürk sağdı. Her şeyi yaptıran Atatürk’tü. O kadar Atatürk’tür ki, Trabzon’da Atatürk’ün kaldığı bir ev var. O evde Atatürk, Dersim isyanını bizzat haritaya kırmızı ve maviyi kendisi işaretlemiştir. Bizim kuvvetlerimiz, isyancıların kuvveti. Kendi el yazısı ile taktik askeri şekiller ve oklar çizmiş. Harekâtın nasıl söndürüleceğini ve ortadan kaldıracağını bizzat kendi eliyle yazmış ve şekillendirmiştir.” dedi.

Doğu bölgesinde görevdeyken Ağrı-Kars bölgesindeki isyanlara katılan yaşlı bir Kürt vatandaşla karşılaştığını ve kendisine Ağrı ve Tunceli’deki isyanları anlattığını belirten HEPAR Genel Başkanı, “Söylediği şu; ‘Mustafa Kemal Paşa başımıza taş yağdırdı.’ İsyanları devletler nasıl bastırdıysa Atatürk de öyle bastırdı. Bundan sonra olacaksa aynı şekilde bastırılacaktır.” diye konuştu.

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, ’1993 ile 1997 yılları arasında işlenen faili meçhul cinayetler devlet politikasıydı.’ diyen Atilla Kıyat paşaya da tepki gösterdi. Pamukoğlu, “Tutturmuşlar, 17 bin faili meçhul var. Kimmiş 17 bin faili meçhul. Kim çıkartır 17 bini.” şeklinde konuştu. PKK’nın devlet yanlısı diye takır takır adam öldürdüğünü ifade eden Pamukoğlu, “120 kilometre İran, 220 kilometre Irak hududu var. Göster de ki, şurada fail meçhul oldu. Dağlarda 13 bin kişi vardı. 5 bin 500′e indi. O günden beri 5 bin 500 diyorsunuz hala. Yarısı indi.” ifadesini kullandı.

[adrotate group=”76″ banner=”78″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu