GündemHaber

Ortaköy esnafı neye göre belirlenecek?

ortakoyesnafi protesto6131Eylemlerini haftalardır sürdüren Ortaköy esnafını şimdi de Beşiktaş Belediyesi’nin yeni düzenlemesi düşündürüyor.

Ortaköy’deki el sanatları ve takı pazarının açılması için haftalardır eylem yapan tezgah sahibi kadınlar seslerini duyurmayı başardı ancak belirsizlik hala sürüyor.

Beşiktaş Belediyesi, tezgah sahibi esnafların yeni tezgah başvurularının başladığını duyurdu.

Habertürk gazetesinin haberine göre, son başvuru tarihinin ise 30 Nisan olduğu açıklandı. Zabıta Müdürlüğü önceden hazırlanan listede adı bulunan esnafa verdiği formlarla başvuruları kabul etti. tezgah sahipleri tek tek başvurularını yaptılar ancak hala pazara ilişkin yeni düzenlemenin nasıl olacağına dair belirsizlik devam ediyor. Eski pazarda yaklaşık 400 tezgah varken yeni pazarda 150 tezgah açılacak. Öncelik ressam, heykeltraş gibi sanatçılara verilecek. 20 ila 40 tezgah ise eski tezgah sahiplerine tahsis edilecek.

ESNAF RAHATSIZ

Haftalardır eylem yapan esnaf ise şimdiden kaygılı. Kimilerinin kayrıldığını ileri süren esnaf, belediyeyi protesto ettikleri için kendilerinin dışlanmasından ve yeni tezgah alamamaktan kaygı duyuyor.

[adrotate group=”70″] [adrotate group=”68″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu