HaberSpor Haberleri

Kongre üyelerinden TFF’ye mektup

taraftar6131

‘Önce Beşiktaş’ adıyla bir platform oluşturan bir grup Beşiktaşlı kongre üyesi Türkiye Futbol Federasyonu’na mektup gönderdi.

İşte o mektup:

Göreve gelir gelmez yıllardır süre gelen kirlenmişliklerin üstüne gidildiği bir ortamı kucağınızda buldunuz. Bu ortamın Türk futbolunun kader anı olduğu gerçegini ise eminiz bizden de iyi idrak ediyor ve bütün yönleriyle konuyu inceleyerek dünyadaki örneklerine, yerel mevzuata ve UEFA ‘nin verdigi yetki ve talimatlara göre doğru kararı vermeye çalışıyorsunuz. Şu durumda yıllar sürebilecek mahkemenin sonuçlarını beklemek değil elinize ulaşacak olan argüman ve delillerin yeterliliğinine göre oluşacak ‘vicdani kanaatiniz’ bazı kulüp ve kişilerin kaderini belirleyecek. Bu vicdani muhasebeyi yaparken sıra kulubümüze ve böyle utanç verici bir olayda maalesef adı gecen yetkililere geldiğinde sadece şu soruların mantıklı ve çelişki içermeyecek şekilde cevabını verebiliyorsanız dilediğiniz yaptırımı uygulamanızda en büyük destekçiniz olacağımızı bu mektupla ilan etmek isteriz. Akılları bulandıran, sokaktaki vatandaşın dahi birbirine sorduğu sorulardan bazıları şunlar;

1- Adı geçen iki oyuncu neden şike yaptıkları iddia edilen maçta skora (iki golde de) gol ve asistleriyle katkıda bulunmuş, sahada performanslarıyla otoritelerden tam not almış olabilir?
2- Aynı iki oyuncu transfer sözü ve diğer maddi vaatler karşılığında şikeye karıştılarsa bu transferler neden gerçekleşmemiş, hem de az daha rakibinin elinden kupayı alacak olmalarına rağmen transfer görüşmeleri söz konusu maçtan sonra da devam etmiş, yine de herhangi bir anlaşma sağlanamamıştır?
3- Dünya tarihinde şike yapmak için rakibin kaleci ve defans oyuncularını değil, forvet oyuncularını seçen ve bu oyunculardan gol yiyen bir takımın örnegi TFF, FIFA veya UEFA kayıtlarında mevcut mudur?
4- Oyuncuların ifadeleri de bu maçta şikeyi değil aksine üstün bir gayret göstererek maça asıldıklarını doğrular nitelikte değil midir?
5- Bu iki oyuncunun banka hesabına, elden veya adına yapılmış herhangi bir ödemenin, hediyenin, adı her neyse bir rüşvetin ,adı gecen Türkiye’nin en itibarlı iş adamlarından ve teknik direktörlerinden biri tarafından yapıldığına dair bir belge elinize ulaştı mı?
6- Son olarak, şike yapan bir takım penaltılarda direkten dönen bir top sonucu kupaya uzanıyor ve ertesi gün bütün basında iki takımın da kupayı hak ettigi yazılıp çiziliyor, kaybeden takımın oyuncuları hırslarına yenik düşerek maç sonrasında birtakım olaylara dahi karışıyorken böyle bir maçta şike olduğunu iddia etmek için transfer amacı yeterli olabilir mı?

Bu soruların cevaplarını kamuoyuna tatmin edici bir şekilde verebilirseniz biz Beşiktaş’a bu kara lekeyi sürdürenlerle hesaplaşmaya hazırız. Bunların cevapları bugüne kadar verilemediği gibi bundan sonra da verilemiyorsa kulubümüze ve bütün itibarı zedelenen bu insanlara derhal iade-i itibarlarını beklemekteyiz.

Futbolun temeline dinamit koyanların cezasız kalmaması ve kurunun yanında yaşın yanmaması bugün iki hayati göreviniz olarak omuzlarınızda durmaktadır. Toplumda adalet duygusu kararınızın ardından ya yeniden yeşerecek ya da yerle bir olacak. Umarız en doğru kararı verir ve bu kaosu sonlandırırsınız.

Saygılarımızla,

Önce Beşiktaş ama her zaman adalet diyen Beşiktaş kongre üyeleri.

[adrotate banner=”137″] [adrotate banner=”150″] [adrotate banner=”148″]

Beşiktaş, Beşiktaş TFF mektup, Önce Beşiktaş, Önce Beşiktaş grubu, TFF,Şike, Beşiktaş şike, Beşiktaş şike haberleri, Önce Beşiktaş

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu