Gündem

Odatv sitesine baskın! Soner Yalçın’ın evi aranıyor

soneryalcin odatvHükümete muhalif yayınlarıyla dikkat çeken Odatv internet sitesi ve sahibi gazeteci Soner Yalçın’ın evine polis tarafından baskın yapıldı!

Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapan Soner Yalçın’ın sahibi olduğu odatv.com internet sitesinin binasına sabah erken saatlerde gelen polisler hala arama yapıyor. Polis ekiplerinin site yazarları ve Soner Yalçın’ın da evinde arama yaptığı öğrenildi.

Oda TV internet sitesi özellikle Ergenekon ve Balyoz operasyonları ve davaları sürecinde hükümet karşıtı yayınlarıyla dikkat çekiyordu. Odatv sitesinin ofisine ve Soner Yalçın’ın evine yapılan baskınların haricinde haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun da evlerinde arama yapıldığı da gelen haberler arasında. Eş zamanlı düzenlenen baskınların sabah saat 06:00’da gerçekleştirildiği belirtildi.

Baskın ve aramaların “Ergenekon aramalarıyla ilgili” görüntüler nedeniyle yapıldığı iddia edildi. Bu arada Odatv’nin yayını durdu. Siteye erişilemiyor.

Muhalif internet sitesi OdaTV baskını gündemi alt üst etti. Ergenekon üyesi olmakla suçlanan internet sitesi sahibi gazeteci Soner Yalçın’ın haricinde şair Ayhan Bozkurt’un da evi aranıyor.

Hükümete en sert muhalefet yapan yayın organlarından biri olan Oda TV’nin bugün Taksim Gümüşsuyu Caddesi’ndeki ofisine yapılan baskının yankıları sürüyor. Odatv’nin imtiyaz sahibi Hürriyet gazetesi yazarı Soner Yalçın’ın Cihangir’deki evinde de “Ergenekon” araması yapılıyor. Sitenin genel yayın yönetmeni Barış Pehlivan ile Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun da evleri aranırken muhalif şair Ayhan Bozkurt da baskınlardan nasibini alanlar arasında.

Odatv baskını medya dünyasında şok yaratırken baskın ve aramaların sebebinin Ergenekon soruşturması olduğu öğrenildi. 4 gazetecinin aramaların ardından gözaltına alınacağı da gelen haberler arasında. Odatv yetkililerine yöneltilen suçlamanın “Ergenekon terör örgütü üyeliği” ve “halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek” olduğu öğrenildi.

Evine baskın düzenlenen gazeteciler arasında olan Barış Terkoğlu’nun avukatı Serkan Günel konuyla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Polislerin kitapların içini dahi aradığını belirten Serkan Günel, “Ergenekon terör örgütü üyeliği ve bu kapsamda halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçlaması var” dedi.

Baskınların İstanbul Nöbetçi 9 Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen talimatla yapıldığı öğrenildi. Odatv son olarak Ergenekon soruşturmasında görev yapan polislerin ABD tarafından eğitildiğini iddia etmişti.

[adrotate banner=”93″] [adrotate banner=”94″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu