HaberSpor Haberleri

Murat Aksu ve İsmail Ünal arasında çok enteresan yakınlaşma!

murat aksu bp

25 Mart’ta Beşiktaş’ın yeni başkanının seçileceği olağanüstü genel kurul öncesi ilginç yakınlaşmalar yaşanıyor. 2010’da kanlı bıçaklı olan Murat Aksu ve İsmail Ünal’ın birlikte liste hazırlığı yaptıkları iddia ediliyor.

Beşiktaş’ta 25 Mart’ta yapılacak Olağanüstü Genel Kurul’da siyah beyazlı kulübün yeni başkanı seçilecek. Başkan adayı olarak ismi ortaya atılan Murat Aksu, hatırlanacağı gibi 31 Ocak 2010’daki kongrede hüsrana uğrayarak Yıldırım Demirören’den fark yemişti. Taraftarlardan büyük destek almasına rağmen sandıkta hiçbir varlık gösteremeyen Murat Aksu’nun yenilgisinde en önemli gerekçe, babasının AKP’li Abdülkadir Aksu olması, Aksu ile birlikte Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da Akatlar’a giderek oy kullanması olarak gösterilmişti.

Murat Aksu’yu Yıldırım Demirören mi istemişti?

2010’daki kongre sürecinde kulislerde çokça dile getirilen ama basında kimsenin yazmaya cesaret edemediği iddiaya göre ise Yıldırım Demirören, eski çalışma arkadaşı Murat Aksu’yu bilerek karşısına çıkarmış, Aksu ile birlikte ortaya atılacak AKP iddialarını önceden tahmin ederek seçimi kolayca kazanmayı planlamıştı. Bu iddianın üzerinde o dönemde çok durulmadı.

İsmail Ünal birden ortaya çıktı!

Yıldırım Demirören’e olan öfke ve taraftarın desteği, kongre öncesinde ibreyi birden Murat Aksu’ya çevirmişti. Tam da bu dönemde Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal birden ortaya çıkıverdi. Eski başkan adaylarından Fikret Orman’ı Yıldırım Demirören’le buluşturan İsmail Ünal’ın, kongre kulislerinde “AKP Beşiktaş kulübünü Murat Aksu ile ele geçirmeye çalışıyor” söylentilerinin kaynağı olduğu da dönemin çarpıcı iddiaları arasındaydı. Murat Aksu ise AKP söylentilerinin ardından İsmail Ünal’ı çok sert sözlerle eleştirmiş ve belediye başkanını spora siyaset sokmakla suçlamıştı.

Murat Aksu neden İsmail Ünal’ı istiyor?

31 Ocak 2010’daki seçim sürecinde Murat Aksu ve İsmail Ünal arasında böylesine bir çatışma yaşanırken 25 Mart kongresi öncesi ikili için müthiş bir iddia ortaya atıldı. Hürriyet gazetesi, Yıldırım Demirören’in istifasının ardından başkan adaylığını açıklayan Murat Aksu’nun İsmail Ünal’ı ikna etmeye çalıştığını yazdı. Bu yakınlaşma da az önce bahsettiğimiz iddiayı hatırlattı: Murat Aksu’nun 2010’da başkan adayı olması bir Yıldırım Demirören senaryosu muydu?

[adrotate banner=”224″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu