Haber

Moskova Havaalanı’nda intihar saldırısı: 31 ölü

moskova havaalani613

Rusya’nın en büyük havaalanında meydana gelen intihar saldırısında 31 kişi öldü 130 kişi yaralandı. / Dünya haberleri

Yerel saatle 13.32 ‘de meydana gelen olayda, Moskova ‘nın en büyük havaaların Domodedovo ‘da patlama meydana geldi. Dış hatlar geliş bagaj bölümü yakınındaki patlamada ilk belirlemelere göre 31 kişi öldü, 130 civarındaki kişi yaralandı. Rus haber ajanslarının duyurduğu ölü sayısı ilk olarak 10 oldu. Ancak bu sayı önce 20’ye daha sonra 31 ‘e çıktı.

Haber ajansları ölü sayısını 31 olarak duyursa da, araştırma komisyonundaki bir kadın sözcü sayıyı 20 olarak açıkladı.

Rusya’nın sıcak bölge Kafkaslara yönelik operasyonları sonuç vermezken, ayrılıkçılar Rusya’nın başkenti Moskova ‘ya zaman zaman çeşitli tarzlarda saldırılarda bulunuyor.

Haberlerde, patlamanın ardında intihar bombacısı olduğu kaydedilirken; yerel medya, patlamanın dış hatlar departmanının bagaj bölümünde meydana geldiğini bildirildi.

Turistler ve yabancı işçiler için popüler olan ve Moskova ‘nın merkezinin 40 km güneydoğusundaki havaalanındaki durumla ilgili olarak ise RIA Novosti Haber Ajansı muhabiri, alanı duman kapladığı ve meydandan yangın kokusu geldiğini duyurdu. Sağlık ekiplerinin bölgeye gelerek, yaralılara acil müdahelede bulunduğu kaydedildi.

Moskova en büyük terör saldırısına Mart 2010 ‘da uğramıştı. Rusya’nın özerk bölgesi Dağıstan bölgesi kökenli iki kadın intihar bombacısı metroda bombaları patlatmış, 40 kişi ölmüştü.

[adrotate banner=”88″] [adrotate banner=”87″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu