Beşiktaş

Dağıstan Cumhuriyeti’nde çatışma: 15 ölü

kafkaslar savasRusya’nın Kafkas bölgesinde bulunan Dağıstan Cumhuriyeti’nde güvenlik güçleri militan gruplara yönelik operasyona başladı. 13 militan etkisiz hale getirilirken, 2 güvenlik görevlisi de yaşamını yitirdi.

Ulusal Terörle Mücadele Komitesi’inden yapılan açıklamada, 10 militanın Dağıstan’ın başkenti Mahaçkale’de etkisiz hale getirildiği, 3 militanın da Kızılyurt kenti Komsomolskoye kasabasında öldürüldüğü belirtildi. 19 saat süren operasyonlarda 2 güvenlik görevlisi de öldü.

Rusya’nın Kafkasya bölgesindeki cumhuriyetlerde polis ve güvenlik noktalarına yönelik saldırılar sıklıkla yaşanırken, güvenlik güçleri de operasyonlarını artırıyor. Cumartesi günü patlayan bir araç nedeni ile Mahaçkale’de bir polis görevlisi yaralanırken, Cuma günü de bir başka polis yaşamını yitirmişti.

Kuzey Osetya’nın başkenti Vladikavkaz’da pazar yerine yönelik intihar eyleminde ise 17 kişi hayatını kaybetmişti. 140′dan fazla kişinin de yaralandığı olay toplumun büyük bir kesimi tarafından kınanırken, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev saldırganların bulunmasını istedi.

[adrotate group=”75″ banner=”77″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu