HaberSpor Haberleri

Moda Kartalları’ndan sert açıklama ve TFF’ye çağrı

kasimpasa besiktas tekrar1

Kasımpaşa Beşiktaş maçının ardından yaşananlarla ilgili olarak Beşiktaş’ın etkin gruplarından Moda Kartalları bir açıklama yayınlayarak TFF’ye tepki gösterdi.

Moda Kartalları’nın açıklaması şöyle;

“Türk spor tarihinin tescil edilen ilk kulübü olma onurunu taşır Beşiktaş. Buna dayalı olarak; her zaman Türk sporuna örnek olacak ve yön verecek tavırlar içerisinde olmuştur. Yaşanan en olumsuz durumda dahi, camiamızın kültürüne ve Türk sporunun gelişimine dayalı söylem ve eylemlerle yaklaşmıştır olayların çözümüne.

Son yıllarda Beşiktaş camiasını bu kültürünün; TFF’yi yöneten isimler tarafından “Beşiktaş haksızlıklara ses çıkartmaz. Her türlü karara sessizce uyar.” şeklinde algılandığını gözlemliyoruz. Canımızı acıtan asıl unsur ise; bunu yapan insanların Beşiktaş camiasını yakinen bilen kişiler olması.

Beşiktaş kültürü, “adalete dayalı haklılık” anlayışıyla yürür. Bu anlayış “kendi çıkarları doğrultusunda” değişmez. Camiamız adalet ister. Lakin herkes için uygulanacak adalet.

15.12.2013 tarihinde oynanan Beşiktaş- Kasımpaşa futbol müsabakasında yaşananlar ve sonrasındaki gelişmeler ise; adalet isteyen Beşiktaş camiasına; yine Beşiktaş camiasının içinden gelen, lakin Beşiktaş kültürünü unutmuş ya da zaten hiç anlayamamış sorumlular tarafından yaşatılan çirkinliklerin ve haksızlıkların dayanılmaz noktalara geldiğinin göstergesi olmuştur.

Bu müsabakada yaşananlar, sahada bulunanların “eşit olmadığının” sergilendiği bir tiyatro olmuştur.

Sahada herkesin “can güvenliği” eşit önemdedir. Hakeme yapıldığında oyun tatil olur, sporcuya yapıldığında devam eder diye bir kural yoktur. Spor tarihinde örneği olmayan haraketlerin yaşandığı ve KURAL HATASININ yapıldığı bu müsabaka mutlaka tekrar edilmelidir.

Bizler TFF’yi ve yetkili kurullarını, “Görev ve sorumluluklarını” yerine getirmeye davet ediyoruz. TFF yönetim kurulu ve kurullarında bir çok Beşiktaşlı yöneticinin varlığını biliyoruz. Bu insanlardan görev ve sorumluluklarının dışında da bir beklentimiz var. Pek tabii ki, Beşiktaş lehine haksız karar versinler demeyeceğiz.

Bizim talebimiz, Beşiktaş Kültürüne uygun davranışlar sergilemeleridir. Bunu yerine getirdiklerinde, zaten “adalete dayalı haklılık” anlayışına göre karar vereceklerdir. Günün koşullarına ve farklı baskı unsurlarının gösterdiği çıkar sonuçlarına göre değil.

Türk sporunun geleceği ve gençlerimizin adalet anlayışının zedelenmemesi için, doğru ve adil kararların ivedilikle alınması talebimizi yeniliyoruz.

Saygılarımızla

MODA KARTALLARI”

[adrotate banner=”316″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu