Haber

Metrobüs hattına yeni duraklar geliyor

metttrobus613İstanbulluların ulaşım sıkıntısını önemli ölçüde azaltan Metrobüs hattına yeni duraklar eklenecek. Küçükçekmece halkının metrobüse erişimini kolaylaştırmak isteyen yetkililer duraklarla birlikte yapılan üst geçitlerde sosyal alanlara imkan sağlayacak çalışmaların yapılacağını kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepler üzerine Metrobüs istasyonlarında modernleşme çalışmalarına hız verdi. Yeni proje ilk olarak inşa edilecek Beşyol metrobüs istasyonunda uygulanacak. Yapılacak istasyonla, Üniversite, Polis Okulu ve Küçükçekmece halkının Metrobüs’e erişimi kolaylaşacak. Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü tarafından projelendirilen Beşyol metrobüs istasyonu, Sefaköy istasyonuna 600 metre, Florya istasyonuna ise 800 metre mesafede olacak. Yaya üst geçidinden istasyona ulaşımı sağlamak amacıyla 14 metre genişliğinde 45 metre uzunluğunda çelik bir platform yapılacak. 600 metrekarelik platform üzerinde sosyal alanlar için de yer sağlanıyor. Yeni yapılan üst geçitte hem yan yol taraflarında hem de istasyon bölgesindeki asansörler sayesinde engelli vatandaşların bu hizmeti kullanması amaçlanıyor. Projesi tamamlanan istasyon, yakın bölgede bulunan üniversite, Şükrü Balcı Polis Okulu ve Küçükçekmece halkının metrobüse erişimini kolaylaştırması bekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, yaya sirkülasyonunu rahatlatmak amacıyla D-100’ün kuzeyi yan yol tarafında Alageyik – Şehit Mahmut Ergül sokakları arasının yayalaştırıldığı kaydedildi. Açıklamada, metrobüs istasyonu projelendirilirken Küçükçekmece’nin en önemli caddelerinden biri Reyhan Caddesi’nin D-100 ile bağlantısının sağlandığı belirtildi. Projenin ihalesinin tamamlandıktan sonra en kısa sürede tamamlanacağı ifade ediliyor.

[adrotate group=”75″ banner=”77″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu