GündemHaber

Ortaköy’deki El Sanatları Pazarı yıkıldı!

ORTAKOY'DE YIKILAN "EL SANATLARI PAZARI"

Ortaköy Meydanı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta ekiplerince ”El Sanatları Pazarı”nın yıkılmasına esnaf tepki gösterdi. İsmail Ünal ise yıkıma anlam veremediğini söyledi.

Zabıta ekipleri sabah saatlerinde ”kaçak’ olduğu gerekçesiyle Ortaköy’deki ”El Sanatları Pazarı”nı yıktı. Hafta sonlarında hediyelik takı sattığını söyleyen Yeter Kubilay ”Böyle bir şey beklemiyorduk. Çünkü burası bizim evimiz, yuvamızdı” sözleriyle yıkıma tepki gösterdi.

-”Tezgahlarımızı yeniden istiyoruz”-

Hediyelik eşya satıcısı Eyüp Bal da, 20’yi aşkın yıldır ”entel pazarı” olarak da bilinen sokakta tezgah açtığını söyledi.
Geçimini buradan sağladığını vurgulayan Bal, ”Bunu neden yaptıklarını anlayamıyorum. Hiçbir tebligat, bildiri yapmadan tezgahların yıkılmasına anlam veremiyoruz. Evimize ekmek götürmek için tezgahlarımızı yeniden istiyoruz. Sesimize kulak versinler, sesimizi duysunlar. Burada 185 esnaf evine ekmek götürüyor” şeklinde konuştu.

-Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal-

Basın mensuplarına tezgahların yıkıldığı alanda açıklama yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da, maddi imkanı olmayanların yaklaşık 30 yıldır burada el emeği göz nuru eserler sattığını belirtti.
Yıkıma anlam veremediğini söyleyen Ünal, Büyükşehir Belediyesi’nin kendileriyle yazışma yapmadığını ifade etti.

-”İzinsiz işgaller kaldırıldı”-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise ”izinsiz işgallerin” yıkıldığını bildirdi.
Belediyenin konuya ilişkin açıklamasında ”Ahşaptan yapılan tezgahların ve yapılaşmalar ile ilgili herhangi bir iznin olmadığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Kanunu doğrultusunda belediyenin tapulu ve sorumluluk alanında bulunan izinsiz işgaller bulundukları yerden kaldırılmıştır” ifadesi yer aldı.

[adrotate banner=”108″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu