HaberPolitika Haberleri

Kemal Kılıçdaroğlu’dan Zekeriya Öz yorumu

kilicdaroglu istanbul

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün terfi etmesi ve davadan alınmasıyla ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu temkinli açıklamalar yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, Zekeriya Öz’ün Ergenekon davasından alınmasıyla ilgili bir soru üzerine “Başsavcı değişmedi, başsavcı Sayın Erdoğan’dır. ‘Ben bu davanın savcısıyım’ demişti. Zekeriya Öz orada terfi ettirildi, yerine bir başka Zekeriya Öz getirilecek ne fark eder. Bu görev değişiklikleri hükümetin olumsuz tabloyu tersine çevirme operasyonudur. Biri uzun süre kullanıldı, bir tarafa atıldı. Üç tane Zekeriya Öz’ü alırlar, yedi tane Zekeriya Öz getirirler” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Zekeriya Öz’ün iddia makamı olduğunu hatırlatarak “Asıl olan karar verecek olan mevkideki kişilerin yansızlığı, tarafsızlığı ve bağımsızlığı. O kişiler öyle mi? Hayır. Niçin hayır? Çünkü Yargıtay’ın kararı çıktı, ‘Bunlar tarafsız değillerdir’ diye. Tarafsız olmayan bir yargıç bu davayı götürürse ne yaparlarsa yapsınlar, üç tane Zekeriya Öz’ü alırlar, yedi tane Zekeriya Öz’ü getirirler ne fark eder?” dedi.

Atamalar taraflıdır

Savcıların değişmesiyle birlikte ortalığın sütliman olmayacağını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “HSYK’nın başkanı Adalet Bakanı’dır ve atamalar taraflıdır. Davaya bakan yargıçların da değişmesi gerekir çünkü tarafsızlığını yitirmişlerdir. Ergenekon davalarına karşı yurtiçinde ve yurtdışında bir tepki oluştu. Hükümet de bu tepkiyi azaltmak için savcı değişikliğine gitti. 2-3 savcıyı görevden almakla ortalık yatışır diye bunu yaptılar. Ortalık yatışmaz” şeklinde konuştu.

CHP yükseldikçe Ergenekon operasyonu gerçekleştiriliyor

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin ivmesi yükseldikçe Ergenekon operasyonlarının gerçekleştirildiğini iddia ederek “Birileri sürekli iddianame hazırlayıp operasyon yapıyor. Bunu CHP yükseldikçe yapıyor. Hükümet Adalet Bakanını HSYK’da tutarak doğrudan yargıya müdahale ediyor” dedi.

[adrotate banner=”106″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu