HaberSpor Haberleri

Karabük’te de aynı nakarat!

karabuk besiktas maciSpor Toto Süper Lig’de 34. hafta heyecanı Karabükspor Beşiktaş maçı ile başladı. Karabükspor Beşiktaş maçı 1-1 berabere bitti.

Spor Toto Süper Lig’de normal sezonun son haftasının açılış maçında Kardemir Karabükspor Beşiktaş ‘ı konuk etti. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’ndaki mücadelenin ilk yarısında Filip Holosko’nun golü ile öne geçen Beşiktaş, Mehmet Yıldız’ın golüne engel olamayınca 1 puana razı oldu. Beşiktaş’ta Hugo Almeida 69. dakikada, Egemen Korkmaz da 84. dakikada kırmızı kart görerek takımlarını eksik bıraktı.

Karabükspor Beşiktaş maçı dakikaları;

2. dakikada Karabükspor etkili geldi. Uğur’un, sağ kanattan ceza alanına ortaladığı topa Egemen kafa vurduğu top Sivok’a çarparak Mehmet Yıldız’ın önünde kaldı. Ancak Mehmet vurmakta gecikince Hilbert araya girdi. 7. dakikada, Kardemir Karabükspor’da Birol’un kullandığı kornerde topa İlhan Parlak kafasıyla vurdu. Kaleye giden topu Rüştü çeldi. Meşin yuvarlak Ragued’e çarparak auta çıktı.  14. dakikada, Fernandes’in kullandığı kornerde Almeida’nın arka direkte kafasıyla dokunduğu top az farkla auta çıktı.  16. dakikada Beşiktaş’ın golü geldi. Quaresma’nın uzun pasında Filip Holosko göğsüyle topu Fernandes’e indirdi. Fernandes bekletmeden tekrar Holosko’ya verdi. Slovak futbolcunun düzgün vuruşunda top ağlara gitti ve Beşiktaş Karabükspor karşısında 1-0 öne geçti.  23. dakikada, ev sahibi takımda İlhan Parlak topu ceza alanındaki Mehmet Yıldız’la buluşturdu. Kaleci Rüştü ile karşı karşı kalan Yıldız, topu ağlara gönderdi ve Karabükspor Beşiktaş maçı skoruna denge getirdi.  33. dakikada Fernandes’ten topu alan Almeida, ceza alanı dışından düzgün vurdu. Meşin yuvarlak kale direğinin üstünden auta çıktı.
42. dakikada, Fernandes’in kullandığı serbest vuruşta İbrahim Toraman topu kafayla ağlara gönderdi. Hakem Mete Kalkavan, İbrahim’in defans oyuncusuna faul yaptığı gerekcesiyle golü geçersiz saydı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Karabükspor Beşiktaş maçı ilk yarısı 1-1 berabere sonuçlandı.

Karabükspor Beşiktaş maçı özeti için tıklayın

53. dakikada, Beşiktaş’ta Fernandes’in kullandığı kornerde Egemen’in kafa vuruşunda top üstten auta gitti.  63. dakikada, Kardemir Karabükspor’da Cernat, topu ceza alanında bulunan Mehmet Yıldız’ attı. Mehmet Yıldız gecikince, Egemen müdahale ederek, tehlikeyi uzaklaştırdı.  67. dakikada, Mustafa Sarp’ın sağ kanattan ortasında Mehmet Yıldız topa vole yaparak vurdu. Top, kaleci Rüştü’de kaldı.  68. dakikada, Kardemir Karabükspor ceza alanına gönderilen topu almak isteyen Almeida, Jahic’e dirsek atınca hakam Mete Kalkavan tarafından kırmızı kartla oyundan atıldı.  72. dakikada, ev sahibi takımda Cernat’ın rakip yarı saha ortalarında çektiği şutta savunmaya çarpan top kornere çıktı. 82. dakikada misafir takımda Fernandes, ceza alanı hemen dışında topla buluştu. Fernandes’in gönderdiği şut kaleci Bora’da kaldı.
83. dakikada, Egemen, Kardemir Karabükspor’da Erkan’a sert girdi. Karşılaşmanın hakemi 46 dakikada ilk sarı kartını gören Egemen’e ikinci sarı kartını ve ardından kırmızı kartı göstererek oyundan attı.  88. dakikada, ev sahibi takımda sağ kanattan Mustafa Sarp’ın ceza alanına gönderdiği topa Uğur sert vurdu, top kaleci Rüştü’de kaldı.  90. dakikada, Kardemir Karabükspor’da Erkan’nın kullandığı kornere Uğur kafasıyla vurdu, top az farkla auta çıktı.  Kalan bölümde iki takımın da çabaları sonuç vermedi ve Karabükspor Beşiktaş maçı 1-1 berabere bitti.

Karabükspor Beşiktaş maçı / Hakan Ünsal’ın yazısı;

Otomatik Fernandes

KARABÜKSPOR ligin ikinci yarısında içeride oynadığı maçlarda gösterdiği performans ve aldığı galibiyetlerle sahasına bir Craven Cottage havası kazandırmayı başardı.
Bunun da ötesinde ilk 10 dakikada Rüştü’nün neden futbolu bırakmaması gerektiğini herkese tekrar göstermesini sağlayan pozisyonlar da buldular. Ama Fernandes’in Karabük kalesine geldiği ilk pozisyonda Holosko’yu golle buluşturması, bir klasikti. Asistleri otomatikleşen Manuel Fernandes, siyah beyazlı takımın gerçek lideri. Bir de onu anlayacak ve performansını zirve yaptıracak arkadaşları olsa, seyrine doyum olmaz. Birçok futbolcunun elini kullansa yapamayacağı hareketleri kolaylıkla yapacak kadar yetenekli olan Portekizli, Avrupa Şampiyonası’nın Sürpriz Yıldız’ı olur.

SİVOKSAYT

SEZON başında Tayfur Hoca’nın Sivok’u oynatmayı düşünmüyor olması ama malum dönemle Beşiktaş’ın başından ayrılması iki darbe yaşanmasına sebep oldu aslında. Sivok’un Beşiktaş defansını yönlendirmesi ya da defansa liderlik yapması ciddi sıkıntıları ve hataları beraberinde getiren bir durum. Sivok dikkate alınmayan o kadar önemli pozisyon ve müdahele hataları yapıyor ki, acaba ilk defa Beşiktaş’ta mı defans oynuyor diye düşünüyorum. Siz hiç Sivok’u bir Egemen gibi ciddi bir pozisyonu çıkarırken yada savaşırken gördünüz mü? Sivok’un en büyük hatası da takımını ofsayt oyununa yönlendirmesi.

KAZANMAK İÇİN

Beşiktaş’ın maçları rahat oynayabilmesi ya da kazanabilmesi için olmazsa olmazlar var.
1- Manuel Fernades’in her maç en az 2 asist yapması ya da 3-4 kişiyi geçip gol atması.
2- Tomas Sivok’un ofsayt yapmayı bırakıp defans yapması yada Egemen’in 2 kişilik oynaması.
3- Hugo Almeida’nın tek forvet oynamayı öğrenmesi ya da formayı Mustafa Pektemek’e vermesi.
4- Rüştü Reçber’in bastonla bile oynamaya devam etmesi ya da kaleci transfer edilmesi.
5- Ricardo Quaresma’nın yeteneklerini kendini tatmin için değil Beşiktaş için kullanması.

[adrotate banner=”235″]

Karabükspor Beşiktaş maçı özeti

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu