HaberSpor Haberleri

John Benjamin Toshack: 2 Türk futbolcuyla başarı gelmez!

john benjamin Toshack bp

Beşiktaş’ın eski teknik direktörlerinden John Benjamin Toshack, Beşiktaş hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Radyospor’dan Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Toshack, takım ismi vermekten özellikle kaçınarak, “Çok kısa bir sürede Türkiye’ye geleceğim ve çalışmaya başlayacağım. Önce İspanya’daki işlerimi bitirmeliyim. Önümüzdeki sezon Türkiye’den bir takım çalıştırabilirim. Ben, tüm Türkiye’yi seviyorum. Sadece Beşiktaş ve İstanbulluları değil; Türkiye’nin tamamını, Türk insanlarını seviyorum. Madrid’te, Londra’da nerede Türk görsem seviniyorum. Bizim Gali hoca burada diyorlar” dedi.

İşte Toshack’ın Beşiktaş ve Türk futboluyla ilgili açıklamaları:

Beşiktaş’ın tek çıkar yolu kupa

Beşiktaş, Antalyaspor maçına gelinceye kadar 1 hafta içerisinde derbi ve D.Kiev maçlarında toplam 12 gol yedi. Çok kötü bir haftaydı. Lig sıralamasına bakıyorum, tablo hiç iç açıcı değil. Tek çıkar yol, kupa mücadelesi. Uzun süredir, İstanbul’dan uzak kaldım. Oradaki dinamikler nedir bilmiyorum. Bilemem… Schuster kalır mı gider mi… Sadece şunu biliyorum, Türk futbolu ve ligi çok karmaşık. Beşiktaş taraftarı en iyi taraftardır. Bunu herkes kabul eder. Başarıyı ister ve hak eder. Schuster, Türkiye Kupası’nı kazanmak adına her şeyi yapacaktır.

Beşiktaş’ta sadece 2 Türk futbolcu vardı!

Beşiktaş izlediğimde büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Örneğin son D. Kiev maçı. Sadece 2 Türk futbolcu vardı sahada… Beşiktaş’ta çalıştığım dönemleri hatırlıyorum, sürekli olarak genç Türk futbolcuları oynatmaya çalıştım. Nihat Kahveci, Yasin Sülün, Savaş, Hüseyin, Fevzi, Aydın… Hedefe hep Türk oyuncularla gitmeye çalıştım. Fakat şu anda durumun böyle olmadığını görmek benim için büyük bir hayal kırıklığı, ne oldu bu futbolculara. Beşiktaş’a futbolda başarı gelmiyor diyorsunuz. Sorunun cevabı burada başlıyor. Beşiktaş, kalıcı başarı istiyorsa en fazla sayıda genç Türk futbolcuyla oynamalı. Fakat şu anda 9 yabancı futbolcuyla oynuyor.

Anlayış değişmeli!

Beşiktaş, Türkiye’de ilk 6 takım içerisinde değil. Oysa genç oyuncularla oynasa en azından gençlerle oynayıp kaybettik dersiniz. 9 yabancıyla oynuyorsunuz, ki bunların bazıları yıldız kategorisinde ligde ilk 6’da bile değilsiniz. Avrupa Ligi’ne farklı mağlubiyetlerle veda ediyorsunuz. Beşiktaş’ta bu yönde bir politika, fikir değişikliğine ihtiyaç var. Bu pozisyon ve anlayış Beşiktaş’ı iyi yerlere götürmeyecektir.

Suç Nihat’ta değil daha derinlerde!

Nihat’ı tanıdığımda 17 yaşındaydı. Şu anki performansı açısından bir şey diyemeyeceğim. Şu anda 31 yaşında. Üstelik bir sakatlık geçirdi. İspanya’da da sakatlığı vardı. Tüm bunlara rağmen Nihat, hem yetenek hem de çok iyi bir karaktere sahip. Bana göre onunla ilgili eleştiriler doğru değil. Sakatlığından sonra ne oldu bilmiyorum, sakatlığı, ondan sonra yaşadığı süreçte yapılan eleştirilerde hesaba katılmalı. Bence, Beşiktaş’taki sorunun kaynağı yanlış yerlerde aranıyor. Nihat, suçlanmamalı; Beşiktaş’ın sorunu çok daha derinde. Nihat’ta değil!

Beşiktaş her şeye sıfırdan başlamalı

Beşiktaş’a çok sayıda yabancı oyuncu geldi. Onlar çok daha iyi oynamalıydı Beşiktaş için… Bakıyorum, takımı, sürekli oynayan Türk futbolcu sayısı son derece az. Nerede Beşiktaş’ın kalbi? Beşiktaş’ın kalbini bu genç oyuncular oluşturur. Sonuçlar iyi olmasa bile Beşiktaş için savaşacak birileri lazım. Nerede Beşiktaş için savaşacak oyuncular. Beşiktaş, her şeye sıfırdan başlamalı. Bu çok zor bir iş. Uzun erimli bir iş. Ben uzaktan bunu görüyorum.

En büyük Beşiktaş!

Bernd Scuhster’i Real Madrid’te oynarken görmek çok güzeldi, yıllar önce. Beşiktaş’la birlikte Türkiye Kupası’nın kazanmasını temenni ediyorum. Teknik direktör olarak Real’le şampiyonluk yaşadı. Çok tecrübeli; fakat Türkiye çok zor bir ülke. Örneğin Del Bosque, Türkiye’ye Real Madrid’in Şampiyonlar Ligi şampiyonu teknik direktörü olarak geldi. Fakat başarılı olamadı. Fakat İspanya Milli Takımı’nda yaptıklarını hepimiz biliyoruz. Şu anda Türk futbolu çok daha zor. Ben şanslıydım, Beşiktaş’ta mutlu oldum. Genç futbolcularla kupa kazandım. Sonrasında Real Madrid’e gittim.

John Benjamin Toshack, “Türk Milli Takımı ve Beşiktaş’ın başarılı olmasını istiyorum” ve Türkçe olarak: “En büyük Beşiktaş” diyerek sözlerini tamamladı.

[adrotate group=”74″ banner=”79″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu