GündemHaber

“4 yıl oldu, Hrant yok, yüzleri yok, yürekleri yok”

hrant dinkin arkadaslari bp

4 yıl önce öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in ailesi ve yakınları Dolmabahçe’de toplanarak İstanbul Adliyesi’ne yürüdü.

Dolmabahçe meydanında toplanan Hrant Dink’in arkadaşları Beşiktaş meydanına yürüyerek basın açıklaması yaptı. “4 yıl oldu, Hrant yok, yüzleri yok, yürekleri yok’, ‘Unutmayacağız’, ‘Affetmeyeceğiz’ yazılı pankartlar açan yaklaşık 200 kişilik grup ‘Faşizme inat kardeşimiz Hrant’, ‘Unutmayacağız, affetmeyeceğiz’ sloganları attı.

Sanatçı Yavuz Bingöl grup adına basın açıklamasını okudu. Hrant Dink cinayeti davasında gerçek sorumluların yakınına bile yaklaşılmadığı ifade edilen basın açıklamasında “Olanların üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen cinayet hala doğru dürüst soruşturulmuyor. Bir müsamere sürdürülüyor. Biz siyasi iktidardan Hükümet olmanın en basit gereklerini yerine getirilmesini istemek için buradayız. Böyle bir cinayeti soruşturmayacaksanız, sizin savcılarınız polisleriniz niye var?” denildi.

Basın açıklamasında hazır bulunan Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ve kardeşi Orhan Dink herhangi bir açıklama yapmazken grup daha sonra kortej oluşturarak davanın 16. duruşmasının görüldüğü İstanbul Adliyesi’ne yürüdü.

[adrotate group=”38″] [adrotate banner=”94”]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu