GündemHaber

“Ustalara Saygı”da Halit Akçatepe rüzgarı

halit akcatepe besiktas613

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği “Ustalara Saygı” toplantılarında dün gecenin konuğu unutulmaz filmlere imza atan, Yeşilçam’da yüzümüzü güldürenlerin başında gelen sanatçılardan Halit Akçatepe oldu.

Tiyatrocu bir ailenin çocuğu olan, dolayısıyla kamerayla ve sahneyle çok erken tanışan Halit Akçatepe, bir ömrü tiyatro salonlarında ve setlerde geçirmiş bir usta.

“Mavi Boncuk”, “Köyden İndim Şehire”, “Tatlı Dillim”, “Gülen Gözler”, “Şaban Oğlu Şaban”, “Süt Kardeşler”, “Canım Kardeşim” gibi neredeyse her akşam televizyonlarda birinden birine tesadüf ettiğimiz onlarca Yeşilçam klasiğinde rol alan Halit Akçatepe’nin en unutulmaz kompozisyonlarından biri hiç kuşkusuz “Hababam Sınıfı” serisinin kilit karakterlerinden “Güdük Necmi”. Yıllar sonra çekilen yeni “Hababam Sınıfı” serisinde de aynı karakterin orta yaşlılığını canlandıran Halit Akçatepe, şu sıralar televizyonun en sevilen komedi dizilerinden biri olan “Geniş Aile”de de ailenin dedesi Nadir’i canlandırarak ustalığını konuşturuyor.

“Hababam Sınıfı” serisinin yazarı Rıfat Ilgaz’ın oğlu yayıncı Aydın Ilgaz’ın, oyuncu dostları Ayşen Gruda; Erol Keskin ile Tuncay Özinel’in ve eczane sahibi arkadaşı Kazım Aykanat’ın ustayla ilgili anılarını, duygu-düşüncelerini paylaştıkları etkinlikte, “Geniş Aile”si de Halit Akçatepe’yi yalnız bırakmadı. Sevilen dizinin oyuncularından Bihter Dinçel, Fırat Tanış, Mine Teber, Tanju Tuncel ve yönetmen Ömer Uğur, “Ustalara Saygı” toplatısının konukları oldu.

[adrotate group=”54″] [adrotate group=”53″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu