GündemHaberSpor Haberleri

Gülbahar Residence’in otoparkı için tarihi duvarı deldiler!

gulbahar otopark800Beşiktaş Serencebey yokuşunda Beşiktaş Postası’nın daha önce de gündeme getirdiği usulsüz iddiaları bitmek bilmiyor.

NationalTurk sitesinin haberi;

10 Temmuz 2010 tarihli yayınımızda “İstanbul Avrupa Kültür Başkenti’ne sahip çıkıyor mu?” diyerek sorarak;

Fener ve Balat semtlerindeki tarihi evlere, “Kentsel Dönüşüm” adı altında Sulukule’de kültür ve tarih mirasa, Haliç Metro Köprüsü projesiyle Altın Boynuz Haliç’in durumuna değinmiştik.

Bu haberimizden sonra yüzlerce mail ve şikayet geldi…
işte onlarda ilginç olan bir tanesi;

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’da havai fişekli kutlamalar tüm hızıyla devam ederken hız kesmeyen bir şey daha var; O da tarihi hüsran!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 12 Eylül 1980 darbesi döneminde tutuklu kaldığı binayı bile müze yapmaya çalışırken İstanbul’un gerçek tarihi mekanlarının içinden 2010 model otomobiller geçiyor!

Usta tiyatrocu Ferhan Şensoy, Karl Valentin’den esinlenerek yazdığı “Ruhundan Tramvay Geçen Adam” ve “İçinden Tramvay Geçen Adam” oyunlarını bu haberimizden sonra bir daha gözden geçirmeli.

Çünkü İstanbul’un tarihi ruhundan otomobiller geçiyor artık.

Bahsettiğimiz, Fatih’te, altından, içinden, yanından her yerinden arabaların geçtiği tarihi Bozdoğan kemeri değil.

Bahsettiğimiz olay, İstanbul’un göbeğinde, Beşiktaş’ta, sadece Beşiktaş’ın değil tüm İstanbul’un en nadide yerlerinden biri olan Serencebey yokuşunda.

AKP İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan’ın sahibi olduğu, Nursuna Memecan’ın karikatürist eşi Salih Memecan’ın sık sık gelerek kontrol (!) ettiği, Beşiktaş Kulübü eski Başkan Adaylarından Fikret Orman’ın müteahhidi olduğu, Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı ve İmar’dan sorumlu Beşiktaş Belediye Meclisi Üyesi Metin Keçeli’nin uygulamalara “Olumlu” oy verdiği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ise ilave kat talebine önce izin vermediği, sonra ne olduysa onay verdiği Koruma Kurulu tarafından tescillenmiş tarihi duvar ve ağaçların heba olduğu Gülbahar Residence ile ilgili iddialardan bahsediyoruz.

[nggallery id=10] [adrotate group=”39″] [adrotate group=”38″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu