Spor Haberleri

Fuat Yaman: Beşiktaş’ın büyüklüğüne yakışmıyor!

Fuat Yaman

Nationalturk yorumcusu ve Beşiktaş Postası yazarı Fuat Yaman, Ulusal Kanal’da yayınlanan ”Futbol Pazarı” programında Beşiktaş – Karabükspor karşılaşmasını değerlendirdi.

İşte Fuat Yaman’ın Beşiktaş tespitleri ve değelendirmesi:

”Beşiktaş’taki kötü gidişin sebeplerini yaklaşık 3 – 4 haftadır konuşuyoruz. Beşiktaş’ın bir tarafta iyi özellikleri bulunurken diğer tarafta da aksayan yanları mevcut. Beşiktaş takım halinde oynamaya çalışan, yardımlaşan ve koşan bir ekip iken diğer yandan yaratıcı oyuncusu az olan ve bunun sıkıntılarını çeken bir ekip. Beşiktaş’ın yaratıcı oyuncuları durduğu zaman, aksadığında veya form düşüklüğü yaşadıkların da Beşiktaş’ta duruyor.

Bugünkü maça bakacak olursak Beşiktaş ilk yarı lige başladığında ki gibi iyi bir Beşiktaş izlenimi verdi. Maç rahat gidecek ve bitecek görüntüsündeydi fakat 2. yarı baktığımızda bilhassa 65. dk’dan sonra Beşiktaş durdu ve ilginç değişiklikler oldu ben çözemedim. 9 kişi ile savunma yapan Karabükspor’a karşı Eneramo – Almeida değişikliğini anlayamadım.

Çaykur Rizespor, Akhisar Belediye ve Kardemir Karabükspor belkide ilk 10’a giremeyecek takımlar ve 3 takımdan 1 tanesini yenebilseniz şimdi rakibiniz Galatasaray’ın üstünde olacaksınız puan durumunda. Beşiktaş’ın bu takımları yenememesini hiçbir mazereti olamaz.

Beşiktaş’a baktığımızda Beşiktaş’ın en büyük problemi B planı yok. Beşiktaş Töre – Olcay – Fernandes arkalarında Oğuzhan ile fark yaratmaya çalışıyor. Bu oyuncular durduğunda Beşiktaş’ta duruyor.  Beşiktaş’ın farklı çözümler üretecek planları olmalı. Gerçekten bu yarışmanın içinde olmak istiyorsanız fark yaratmak farklı planlar üretmeniz gerekmektedir. Beşiktaş risk almadığı gibi rakip takım hocayı rahatsız edecek bir hamlede de bulunmuyor . Çözümler üretmek gerekirken üretilmiyor ve Tolunay Kafkas’ı rahatsız edecek hiçbir şey yapılmıyor. Tolunay hoca kenarda rahatça maçını izliyor. Kanatlar işlemeyince Beşiktaş’ta duruyor.

Ben Slaven Bilic’ten farklı şeyler denemesini beklerdim. Çözümler üretmeye çalışmasını beklerdim. Zaten puan kaybediyorsun pek birşey değişmeyecek en azından bir oyuncu daha görmüş olursun denemiş olursun. 3-4 hafta önce gelen Mancini sürekli bir şeyler deniyor. Risk alıyor, deniyor bir arayış içinde. Teknik adam bunlar için vardır. Araması lazım düşünmesi lazım Bilic’inde.

Gole ihtiyacınız olduğunuz maçta ne vereceği belli olmayan bir forvet oyuncusunu da deneyebilirsiniz ama AS oyuncunun yanında denersiniz bunu. As oyuncu çıkarıp yerine almazsınız. Eneramo 4 haftadır oynamayan bir oyuncu sonuçta.

Futbolun bu kadar iyi oynanmadığı bir ligde Beşiktaş’ın bu kadrosu bu durumda olmamalı. Beşiktaş iyi gibi görülen vasat bir takım görüntüsü veriyor. Bu Beşiktaş’ın büyüklüğünü yakışmıyor.”

arsenal-610x90

 

 

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu