HaberJorge MendesSamet AybabaSpor Haberleri

Fikret Orman’dan Samet Aybaba’ya ilk salvo!

Fikret OrmanBeşiktaş Başkanı Fikret Orman Samet Aybaba hakkında beklenmedik bir açıklama yaptı.

TRT Spor’a konuk olan Fikret Orman Samet Aybaba tercihlerinin çok tartışıldığını fakat istikrardan yana oldukları için uzun süreli bir anlaşma imzaladıklarını belirterek “Samet Aybaba ile 4 yıllık anlaşma imzaladık. Ama henüz ilk yıldan 1 sene 2 sene gibi uzun zamanlar sonrası için iddialı konuşamam” diyerek ilginç bir açıklamada bulundu.

Yıldırım Demirören’ın Beşiktaş’tan alacağı 103 milyon lirayı kulübe hibe etmediğini söyleyen Orman, şöyle konuştu: “Demirören ayrılırken ‘Borcu hibe ediyorum’ dedi ve salonda alkış koptu. Ancak sonrasında şartlı hibe yaptığını kabul etti. Biz de Demirören’e parayı bağışlayıp bağışlamadığını sorduk. Kendisi hibe etmediğini söyledi. Umarım bundan sonraki süreçte hibe eder. Ben hesap sorma makamı değilim. Beşiktaş genel kurulları, 8 sene boyunca Demirören’i alkışladı, hesap sormadı. Şimdi mi hesap sormak önemli?”

‘Siyah-Beyazlı heyecanla beklediği yeni stat konusunda ipucu veren Orman, “İnönü Stadı’nın ismi değişecek. Bir sporsonla anlaşma durumumuz var” dedi. Kendisine yöneltilen, “Drogba’yı İnönü’de izlemekten keyif duyacakmısınız” şeklindeki soruyu yanıtlayan Orman; “Drogba’yı İnönü Stadı’nda izlemekten keyif duymayız çünkü Drogba, İnönü’de oynayamayacak. Stadı bu sezon sonu yıkacağız” diye konuştu. Melo ile Oğuzhan arasında yaşanan tükürük olayına da değinen Orman; “Tahkim bir karar vermiş. Süreç sonlanmış. Bizim oyuncularımız o forma üzerindeyken rakibe tükürmez” ifadelerini kullandı.

 

Fikret Orman, geçen sezon Beşiktaş’ı çalıştıran Carvalhal hakkında ise çok çarpıcı bir açıklama yaptı. Beşiktaş’ın başkanı, göreve geldiklerinden kısa bir süre sonra Portekizli menajer Jorge Mendes ile görüştüklerini, Mendes’in kendilerine “Carvalhal’ı biz İstanbul’a antrenör olarak değil, oyuncu izleme komitesi için gönderdik’ dediğini söyledi.

Fikret Orman, yenilenmesi planlanan İnönü Stadı hakkında da önemli bilgiler verdi. İnönü Stadı’nın yeni kapasitesinin 38-42 bin arasında olacağını belirten Orman, ‘Yeni stadımızın üstü açılır-kapanır olacak. İsmi değişecek. Bir sponsorla anlaşma durumumuz var. TT Arena benzeri bir isme sahip olacak’ dedi.

Orman, inşaata çok kısa bir süre içinde başlayacaklarının da müjdesini verdi. Tam tarih vermeyen Orman, bahar aylarında İnönü Stadı’nda verilecek konserlere rağmen inşaat çalışmasının başlayacağını belirtti. Fikret Orman, inşaat çalışmaları esnasında maçların nerede oynanacağı sorusuna işe şu yanıtı verdi:

‘Bu süreçte ya Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynayacağız ya da TT Arena Stadı’nda. Son yaşanan süreçte, Fenerbahçe’den çok dostluk gördük, bize dostluk eli uzattılar. Oraya daha yakınız’

[adrotate banner=”282”]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu