HaberSpor Haberleri

Fikret Orman Kanaltürk’te konuştu, yine Quaresma’ya salladı (Video)

fikret orman bjk tv e1351945190128

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Kanaltürk’te katıldığı bir programda siyah beyazlı kulübün gündemiyle ilgili açıklamalar yaptı. Orman Quaresma’yı eleştirmeye devam etti. (Video)

Quaresma gibi bir futbolcuyu herkesin oynatmak isteyeceğini ancak prensiplerden vazgeçmeyeceklerini belirten Fikret Orman, “Baktığınız zaman Egemen iyi bir sezon geçirdi ve başka bir takıma gitti. Sistemimiz Egemen’e uymadığı için gitti. Bazı oyuncularımız var, onların ücretlerini indirdik. Quaresma ile ilgili ben geldiğimde hep beraber tüm gayretimizi gösterdik, oyuncu göstermedi. Tek taraflı bir fedakarlık olmaz. Bugün git desek ona, gitmeyecek. Öyle olsaydı sezon başında gönderirdik. Parasını almak isteyecek” diye konuştu.

Fikret Orman, Quaresma’nın 3.750 bin euroyu almak için ısrarcı olduğunu da iddia ederek “Bu karşılıklı bir zarar haline geldi. Bu bir duruştur biz bu duruşu göstermek zorundayız. Tek taraflı fedakarlık olmaz. Biz Beşiktaş için doğru yapmak durumundayız. Beşiktaş’ta hiçbir oyuncu kulübe zarar veremez. Şu anda oynattığınız zaman takımın adaletini bozarsınız. Trabzon maçından sonra bizim ortaya koyduğumuz bir adalet var bu görüldü. Biz bunu yaşatmaya çalışıyoruz. Siz birisine başka muamele yapıyorsanız denge bozulur. Bu çizginin içine girdiği sürece oynamasın demedik. Taraftarı da arkasına alarak bizi yıldıracağını düşünüyor. Ama biz çizgimizi bozmayacağız” ifadelerini kullandı.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=WnHLoIy8OQA&feature=youtu.be[/tube]

İnönü’yü bitince anlatacağım

İnönü Stadı ile ilgili prosedürlerin devam ettiğini dile getiren Fikret Orman, “Ben başkan olduktan sonra başbakan ve kültür bakanıyla görüştük. O günden sonra engeller kalktı. Başbakan Beşiktaş’a büyük destek verdi, veriyor. Ben bir şeyi yapmadan konuşmayı sevmiyorum. Bitince anlatacağım taraftarlara” dedi.

Dava sayısı düştü!

Fikret Orman CAS’ta Ferrari’den başka ceza olmadığını ifade ederek “Ben geldiğimde 14’ün üzerinde dava vardı 4’e düştü. Ferrari olayı için de bir üst mahkemeye başvuracağız. Geçmişte olan borçlarınızı ödemeden transfer yapamazsanız. Bunları yapamayız biz. Bu yükü taşıyamıyoruz. Büyük bir kulübüz. Ben hakim değilim, polis değilim. Ferrari’yle ilgili sorulacak bir hesap yok. Çok yüksek bir mebla ödendi oyuncuya 2.5 milon net ücret alıyor. Beşiktaş’tan gittiği takımda ise 250 bin dolar alıyor. Benim sorabileceğim bir hesap yok. Suç teşkil eden bir konu değil” şeklinde konuştu.

Fikret Orman Yıldırım Demiören’den hesap sorup sormayacağı yönündeki soru üzerine ise şunları söyledi:

“Delgado’nun bonservisi 7.5 milyon Euro’ya satın alınıyor, 3 ay sonra da para verip gönderdiler. Bunları ancak mahkemelere intikal ettiriyoruz. Şu anda araştırmamız bitti ve hukuksal raporları bekliyoruz. Demirören benim çok eskiden arkadaşımdır. Ama onunla Beşiktaş konusunda anlaşamıyoruz. O daha popülist düşünür.. Ben daha gerçekçi ve geleneklerimize bağlı olarak… Şu anda o TFF başkanı; ben de Beşiktaş’ın. O Çerçeve içinde konuşuyoruz. Nasıl ki Beşiktaş’ın taşkın bir hareketinde Demirören gereğini yapıyorsa, ben de aynı şekilde Beşiktaş’ın menfaatlerini korumak için hesap sorabilirim. Suç unsuru varsa ne gerekiyorsa onu yapacağız.”

Dikkati Çekenler

Orman’ın diğer açıklamalarından satır başları ise şöyle;

“Beşiktaş TFF’den avans aldı ama tüm kulüpler aldı. Ama o para temlik edildi. TFF’den 6 milyon dolar geldiği yalan. Beşiktaş’ın geliri yok, tüm gelirlerimiz temlik altında. Sponsorlarla yapılan anlaşmalar var. Belirli sayılarda tribünlerde sözleşme yapıldı. Ama bunları veremeyeceğimizi söyleyerek biletleri indirdik. Sponsorlarımız da bu durumu anlayışla karşıladı. Yönetici başına 5 bilet olayı vardı, başkana özel yer vardı. Hepsini kaldırdık bunların. Futbol takımı oyuncularına da 2 bilet veriliyordu. Personel başına bilet veriliyordu. Onları da keseceğim.

Beşiktaş’ın hiç bir birimi yok. İletişim birimi yok, pazarlama bölümü yok. Onun için yeniden yapılanıyoruz. Ben iletişim kökenli birisi değilim. Ben inşaatçıyım ve yönetimde bunun ehli yok. Beşiktaş’la her konuyla ilgili çalışıyoruz. Yarın sabah saat 10’da BJK TV ve dergi ile ilgili toparlama yapacağız. İnanılmaz yalan üzerinden haberler yapan yerler var. İnsanları vicdanıyla karşı karşıya bırakmak istiyoruz. 18 saat haftada 7 gün çalışıyorum. Her 20-30 problem çözüyoruz.

Batuhan gerçek bir Beşiktaşlı çok iyi birisi ve karakterli bir çocuk. Üzerine çok büyük sorumluluklar yüklendi. Batuhan’ı kazanmalıyız. Yavaş yavaş olgunluk kazanıyor. Türk futbolunda santrfor eksikliği var. Batuhan bu eksikliği kapayacak bir oyuncu. Batuhan bu sorumluluğun farkında. Batuhan ile ilgili hiç bir rapor gelmedi. Beşiktaş’ın değerlerini zedeleyecek bir şeye izin vermeyiz. Onunla ilgili disiplin raporu almadık. Quaresma için baskıya rağmen yaptığımız duruş ortada. Biraz kendini toparlaması lazım. Onunla hiçbir bireysel ilişkim yok.”

“Ferrari’yle A Takım’dan başka takımla antrenman yapamaz diye kontrat yapılmış Davalar sözleşme yaparken kazanılır. Avukat arkadaşımız ne yapsın? Eskiden Beşiktaş’la yapılan sözleşmelerde hukuk mercisi ve profesyoneller sözleşmeyi görmüyordu. İşin uzmanlarının sözleşmeden haberi yoktu. Bizde her sözleşme hukukçulara gösterilir.

Medyada çok iyi yerlere gelmiş bir kongre üyemiz var. 5 sene hiçbir maça gitmeyeceğini söyledi. İhsan Kalkavan çok iyi bir Beşiktaşlı’dır. Onun Beşiktaş’a hizmet etmesini isterdim. Ben onları kazanmaya çalışıyorum. Onlarla küsmek Beşiktaş’a hiç bir şey kazandırmaz, hepsini kazanmalıyız.”

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu