Ekonomi HaberleriGündemHaber

Etiler’de Lozan’dan fazla lüks spor otomobili satıldı!

porsche 613

Porsche satış merkezlerinden Etiler bu yılın 11 ayında 180 adet lüks spor otomobil satışına imza attı. Kişi başı milli geliri Türkiye’nin üç katı olan İsviçre’nin Lozan şehrinde satılan Porsche sayısı ise 195 adet.

Bu sayı yıl sonunda 223’ü bulacak ama satılanların 50 adete yakını ikinci el Porsche olacak.

Akşam gazetesinin haberine göre otomotivde var yılı yaşanıyor. Gerek ithal gerek yerli gerek ekonomik gerek lüks otomobil satışları tarihte görülmedik şekilde Avrupa ülkelerini yakalayıp, geride bırakıyor. Türkiye’de bu yıl BMW, Audi ve Mercedes satışlarında 10 binli adetleri geçen kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Alman otomotiv işçileri Türkiye’deki talep için Bu arada son açıklanan kasım ayı rakamları ve yıl sonu hedeflerine bakınca ilginç bir birincilik daha Türkiye’ye geldi. Her ikisi de Doğuş Grubu’na ait İstanbul-Etiler ve İsviçre-Lozan Porsche satış merkezlerinde (D’Auto Suisse) Etiler öne geçiyor. Porsche’nin Türkiye geneli satışları bu yıl 342 adeti buldu. 42.755 dolar Kişi Başına Gelir ortalamasına sahip İsviçre’deki bir bayinin Porsche satışlarıyla, son değişikliklerle kişi başı milli gelir ortalaması 16.126 dolara çıkmış olan Türkiye’deki bir Porsche bayinin satışları birbirini yakaladı. Her ikisi de Doğuş Otomotiv bünyesinde bulunun Porsche satış merkezlerinden Etiler bu yılın 11 ayında 180 adet lüks spor otomobil satışına imza attı. 2008 yılında 80 adet, 2009 yılında 156 adet satan Porsche Etiler, bu yıl ipi 200 adetlik satışla tamamlamayı planlıyor.

Doğuş Otomotiv’in uluslararası yatırımlarından en önemlisi olan İsviçre Lozan Porsche şirketi D’Auto Suisse ise 2010 yılının ilk aında bütün İsviçre’nin en çok satan bayii olmuştu. Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, Yılsonu hedefini ise 280 adet olarak açıklamıştı.

KADINLARA MANİKÜR-PEDİKÜR VAR

Lüks spor otomobil alanların yüzde 95’ini erkekler oluşturuyor. Doğuş Otomotiv, Türkiye’de kazandığı satış deneyimlerini İsviçre’ye de taşıyarak, showwrooma kadın müşterileri çekmek için manikür pedükür günleri de başlatmıştı. Bu uygulamanın da etkisiyle Lozan’da kadın Porsche müşterilerinin oranı yüzde 5’e çıktı. MAnikür ve pedikür promosyonunun da etkisiyle showroomlara gelen kadınların kendi üzerlerine olmasa bile eşlerine Porsche alma baskısı yaptıkları da belirtiliyor.

[adrotate group=”42″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu