GündemHaber

“Etiler Lisesi satılamaz!”

okullar satilamaz613İstanbul’da 22 okulun satışa çıkarılmasını protesto eden Okuluma Dokunma İnisiyatifi’nin son durağı Etiler Lisesi oldu.

Okul önünde yapılan basın açıklaması sırasında polisin ve okul idarecilerinin öğrenciler ve okul öğretmenleriyle satışı protesto eden grubun birleşmesini engellemek için araya barikat kurması dikkat çekerken yapılan açıklamayı Eğitim-Sen 3 No’lu Şube Başkanı Nebat Bükrek okudu.

Özelleştirmeci zihniyetin gözünü okullara diktiğini ifade eden Bükrek, Etiler Lisesi’nin de satışa çıkan liseler arasında olduğunu hatırlatarak “Okulların satışı sonucu bundan esas olarak etkilenenler emekçilerin çocukları olacaktır. Okulların satılması özelleştirmede gelinen son halkadır. Bu okulların satılmasına seyirci kalmayacağız. Tüm özelleştirmelere ve okulların satışına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Açıklama süresince “Okullar halkındır satılamaz”, “Etiler Lisesi halkındır satılamaz” sloganları atıldı.

Satılması planlanan 22 okul içerisinde Etiler Lisesi’nin yanısıra Beşiktaş ilçesinden Etiler Turizm Otelcilik Meslek Lisesi ve Levent Kız Meslek Lisesi de bulunuyor.

[adrotate group=”38″] [adrotate group=”66”]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu