HaberSpor Haberleri

Ertuğrul Günay’dan yarım stat müjdesi!

inonu bossss

Ertuğrul Günay müjdeyi verdi! Ama… Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İnönü Stadı’nın tarihi dokusu bozulmadan aynı yerde yeniden yapılacağını açıkladı.

Okan Üniversitesinde Panele katılan Kültür ve Turim Bakanı Ertuğrul Günay, “İnönü Stadı deniz tarafına doğru genişletilmeden ve deniz tarafındaki kale arkası tribünün yapısı bozulmadan yapılacak. Berlin Olimpiyat Stadı, İnönü Stadı için örnek projelerden sadece bir tanesi. Artık İnönü Stadı ile ilgili tartışmanın bir anlamı kalmadı. Stat aynı yerde yapılacak. Tarihsel doku kesinlikle korunacak. Fikret Orman ve Başbakan ile stat konusunu Çin ziyaretinde görüştük” diye konuştu.

Ertuğrul Günay: Boyutları büyütülemez!

Bakan Ertuğrul Günay’ın stadın aynı yerinde yeniden yapılacağı yönündeki müjdesi, sonraki sözlerinde yerini skandala bıraktı. Günay, yeni İnönü Stadı’nın mevcut kapasitesinden daha fazla olmayacağını belirterek “Eski yapıya uygun bir yapı yapılması gerekiyor. Boyutları büyütülemez, altına bir alışveriş merkezi yapılamaz. Sanıyorum Büyükşehir Belediyesi’nin de yaklaşımı bu” dedi.

Ertuğrul Günay’ın bu sözleri başta müjde olarak algılansa da kısa sürede Beşiktaş camiasından açıklamalara büyük tepki geldi. Mevcut kapasitesi 33 bin kişi olan İnönü Stadı’nı yıkıp en az 1 sezon statsız kaldıktan sonra aynı kapasitede modern bir stat yapmak mantıksızlık olarak yorumlanıyor.

Fenerbahçe ve Galatasaray’a var!

Sosyal medyada karara tepki gösteren Beşiktaşlı taraftarlar, ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray’ın 55 bin kişilik statlarda oynamalarının, Beşiktaş’a ise 35 bin kişilik stat izni verilmesinin haksız rekabet olduğuna dikkat çekiyor. 35 bin kişilik stadın saçmalığı uluslararası organizasyonlarda da ortaya çıkıyor. UEFA, Avrupa Ligi finali için bile en az 50 bin kapasite ararken bu durum 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı almaya hazırlanan Türkiye’nin İnönü Stadı’nı gözden çıkarması anlamına da geliyor.

Birçok yabancı otoritenin konumu nedeniyle dünyanın en güzel stadı seçtiği İnönü’de en azından UEFA Avrupa Ligi finalinin oynanması gerektiğini belirten siyah beyazlılar bu tip organizasyonlarla oluşacak turizm gelirini göz ardı ettiği için de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a tepki gösteriyor.

[adrotate banner=”235″]

Dikkati Çekenler

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu