HaberSpor Haberleri

Elif Çongur’dan Fikret Orman’a : “Sen kime ‘karı’ diyon başgan?”

Ettiğin lafın nereye gideceğini bileceksin. Önünü arkasını hesap edeceksin. Ya da olmayacaksın yönetici filan. Zorla mı oluyorlar nedir anlamadım ki.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Başakşehir maçından sonra “Ben bundan sonra Trabzonspor sevdalılarına ‘Dur’ demeyeceğim, onlar serbesttir”demiş. Allah aşkına bunun ne demek olduğunun farkında mı acaba?

Bu sözün nasıl bir felakete yol açabileceğini düşünemiyor mu? Kim bu”Trabzonspor sevdalıları” dediği? Ne yapmakta serbestler? Yapmayanlar sevmiyor mu sayılacak Trabzonspor’u…

Şimdi de Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Bursaspor maçı dönüşünde yaşananlar üstüne çıkmış “Bunlar kız gibiler, bireysel olarak karşımıza çıkamazlar” demiş.

Kurban olduğum Allah bir gurbet de bana yaz! Yaz da gideyim buralardan! Şimdi Sayın Orman, önce şuna bi açıklık getirelim. “Kız gibi” deyimi Türkçe’de yeni/taze şeyler için kullanılır. “Kız gibi araba” denir mesela. Sevimli gibi görünmekle birlikte fena halde cinsiyetçi bir tabirdir, bekârete güzelleme yapar çünkü. Kullanılmamışlığa dair iğrenç bir bakıştır. Bu ayrı.

Zaten bal gibi biliyoruz ki siz “Kız gibi” filan demek istemiyorsunuz. Düpedüz “Karı gibi” demek istiyorsunuz. O bir an için kaba geliyor kulağınıza o yüzden “Kız gibi” diyorsunuz. Esasında “Karı gibi korkaklar” demek istiyorsunuz. Çok ayıp.

Yetmiyor, “Bekliyorum ki yeke yek gelsinler ama gelemezler, biliyorum” diye ekliyorsunuz. “Erkekseniz tek tek gelin” demek istiyorsunuz. Aynı cinsiyetçi tonun altını kırmızı kalemle çizmekle kalmıyor, üstüne bir de Türkiye futbolunun en son ihtiyaç duyduğu şeyi yapıyorsunuz. Şimdi “Sen kime ‘karı’ diyon başgan?” diye kalkıp tek tek gelseler ne olacak? Ne yapacaksınız? Dövecek misiniz? Böyle mi halledeceğiz meselelerimizi?

Sayın Hacıosmanoğlu, Sayın Orman

Bomboş statlarsa bu sinirinizin asıl sebebi, derdinizi passolige anlatacaksınız. Hiç bize ağlamayın. Biz de bayılmıyoruz aşkımıza böyle uzaktan bakmaya

Ya da siz en iyisi çıkışa gelin. Açıklamalarınızdaki ton, en çok “Kız Meselesi Meslek Lisesi” çıkışına yakışıyor çünkü.Trabzonspor ve Beşiktaş’a değil.

Süleyman Seba Sezonuna hiç.

Elif Çongur-Hürriyet

[adrotate banner=”311″]

 

Dikkati Çekenler

2 Yorum

  1. abla bee.siz bjk mizin başkanına ve yöneticilerine saldıranların yaptıkları görmeyip ? başkanın kız gibiler demesine mi taktınız ? feminizm kokan yazı dizinize son verin derim .tarafsız olup dogru kalem kullanmayı öneririm size. sanki o kız gibi delikanlılarla sizin aynı kişilere şirin görünmek üzre bu satırları yazdıgınızı düşünebiliriz gibi geliyor bana ..saahi siz kime hizmet ediyorsunuz ? ben anlıyamadımda ..

  2. artı şike yaptıgı son merci olan yargıtay.cada onaylanıp ceza vermemek için yasa degiştirip yönetmelikte degişiklige gidip Magdur edilen bi külüp başkanınamı haksızca saldırıya gectiniz.. 2011 sezonunun şampiyonu sizce kimdir ? buna verebilecek cevabınız varmı acaba tarafsızca ? bizlerinde sizin fikirlerinize katılabilmemiz için vereceginiz cevabın etkili olacagını hatırlatırım ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu