HaberSpor Haberleri

Carlos Carvalhal: Haklı bir galibiyet aldık (Video)

carvalhallll bp

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal Mersin İdman Yurdu karşısında alınan galibiyeti hakettiklerini belirterek her geçen gün daha iyiye gittiklerini söyledi / Video

Carvalhal maç sonu yaptığı açıklamasına Van’da meydana gelen deprem ile Hakkari’de hayatlarını kaybeden askerlere rahmet ve ailelerine baş sağlığı dileyerek başladı. Carvalhal Türk Bayrağına överek sürdürdüğü açıklamasında “Eminim ki, bu ülkede herkes Türk olduğu ve Türkiye’de yaşadığından büyük gurur duyuyordur. Türk bayrağı herkesi bir araya toplayan ve bu ülkenin gururu ve birleştiricisi. Bu ülkede yaşayan tüm vatandaşları kutluyorum” ifadesini kullandı.

İyi işler yapan bir takıma karşı ve zor bir deplasmanda galip geldiklerini ifade eden Carvalhal, “Golü bulduk, devamında da maçı kontrol altına aldık. Maç boyunca oyun kontrolümüzdeydi. İkinci yarıda bir çok pozisyon bulduk, maçı daha farklı bir skorla bitirebilirdik. Ancak, Kayserispor karşısında yaşadığımız kötü bir maçtan sonra, takım oyunu ve kolektif bir oyun açısından iyi bir maç çıkarttık. Bugün tekrar bir takım oyunu sergiledik ve 3 puanı alan taraf olduk. Oyuncularımı tek tek konuşmak istemiyorum. Oyuncularım çok iyi işler yaptı. Güzel bir galibiyet aldı, tüm oyuncularımı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Takımının her geçen gün daha iyi olduğuna dikkat çeken Carhalval şöyle devam etti: ”Kayserispor maçında ayak takılması oldu, sıkıntı yaşadık. Ancak, her gün daha iyiye gidiyoruz. İki gün arayla oynanan maçlar çok azdır. Biz, iki gün arayla maç yaptık. Söyleyeceğim şu, perşembe günü sahada çalışan ve savaşan bir takım olacak. Biz, bütün limitlerimizi en üst seviyeye çıkartacağız.”

Mersin İdmanyurdu karşısında maçın kontrolünü hep ellerinde tuttuklarını vurgulayan Carhalval, ”Ne kadar Mersin İdmanyurdu’nun pozisyonu var ise bizim de çok pozisyonumuz vardı. Maç boyunca oyunun kontrolünü elimizden kaybediyorum endişesine girmedim, iyi oynadık ve kazandık” dedi.

[media id=351 width=600 height=340]

SAĞLAM: KAYBETMEK ÜZÜCÜ

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise Fenerbahçe maçından sonra Beşiktaş maçında da kaybetmenin üzücü olduğunu söyledi. Beşiktaş maçının çok zorlu bir müsabaka olacağının bilincinde olduklarını anlatan Sağlam, ”Geçen hafta Fenerbahçe, bu hafta da Beşiktaş maçında penaltı pozisyonları var. Pozisyonu seyretmedim ama seyredenler penaltı diyor. Her iki maçı, yöneten hakemlerin vicdanına bırakıyorum” ifadesini kullandı.

Rakibi geride kalan maçlarda olmadığı kadar dinamik gördüklerini ifade eden Sağlam şöyle devam etti: “Beşiktaş’ın daha çok koşan, orta saha zihniyeti ile bizi engellemeye çalıştı. Normalde Anadolu kulüpleri böyle tedbirler alır ancak Beşiktaş Mersin İdmanyurdu’na aynı tedbiri uyguladı. Büyük bir takımın böylesine tedbirli oynaması Mersin İdmanyurdu camiası adına mutluluk verici.”

Kaybetmenin çok büyük üzüntü verici olduğunu belirten Sağlam, “Ulusumuz adına acıların birbirine karıştığı bir hafta oldu. Özellikle bir gol atmış olsaydık, kulübede dev bir Türk bayrağı açacaktık, burada oyuncularımız da gelip onun önünde saygı duracaklardı. Türk milletine bunu gösteremediğimiz için çok üzgünüm. Mersin halkına çok uzun bir aradan sonra süper lige geldiklerinde, büyük takımlardan birisinin galibiyetini hediye edemediğim için çok üzgünüm. Ama genel anlamda iyi yolda olduğumuzu söyleyebilirim. Daha dikkatli olmamız gereken noktalar var. Özellikle oyunun son bölümünde daha hassas olup, daha sorumluluk alıp risk almamız gerekiyor. Hem Fenerbahçe, hem de Beşiktaş’a karşı maç kaybettik. Üzülmemek elde değil. İki maçı da kazanabilirdik.”

Bir gazetecinin Mersin İdmanyurdu’nun küme düşürülecek takımlar arasında geçtiğini hatırlatması üzerine Sağlam, “Bütün yönetimi tanıyorum ve benim bilgim olmadan kimsenin bir şey yapmadığını da biliyorum. Daha önce de söyledim, anam alınmasın, şampiyonluğumuz ak sütünden daha helal. Buna 4 çocuğumun üzerine yemin edebilirim. Bunu kim konuşuyorsa, boşa konuşuyor. En iyi yaşayan, en iyi gören benim. Bu tür söylentiler, insanların alın terine saygısızlıktan başka bir şey değil. Bu tür, gereksiz lafları ortaya atanları kınıyorum. Bir bildikleri varsa, hodri meydan.”

[adrotate banner=”197″]

Dikkati Çekenler

Bir Yorum

  1. beşiktaş iyi bir gol atı umarım hep böyle gider

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu