HaberSpor Haberleri

Bursaspor yine güldürdü! “Şampiyonluk bayrağını 3. köprüye dikeceğiz”

ibrahim yazici bp

Tahkim kurulunun cezaları onamasının ardından Bursaspor tarafından yapılan açıklamada ‘Allah’ın izniyle önümüzdeki sezondan başlayarak şampiyonluk bayrağını Boğazın üçüncü köprüsüne de dikeceğiz’ denildi.

Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Futbol Federasyonu’ndan verdiği kararın Tahkim Kurulu tarafından bir maç indirilerek onanması karşısında çok üzgün olduklarına dikkat çekildi. Cezaların hukuki olmadığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Türkiye Futbol Federasyonu tahkim kurulunun mali, idari ve işlevsel açıdan bağımsız olması gereği apaçık ortadadır. Federasyonun atama yoluyla oluşturduğu tahkim kurulu yargılama görevi yürütmektedir. Verdikleri kararlar bir şehrin duyguları ile bir şehrin geleceği ile, bir şehrin onuru ile ilintilidir. Yargılama en kutsal işlevdir. Yargılama makamlarının en önemli unsuru da bağımsızlıktır.

UEFA ve FİFA prensipleri de bağımsız federasyon ve bağımsız yargı görevi icra eden organlara işaret etmektedir. Federasyonda Genel Kurul seçimlerinin yaklaştığı bu süreçte, Federasyonun Bursaspor’a yapmış olduğu yargısız infaz karşısında, Tahkim Kurulu’nun usulen yaptığı yargılama ve duruşma sonucu takındığı tutumu da tüm kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

2011 – 2012 sezonuna başlarken Kulübümüzün 9 adet resmi müsabakada taraftarından yoksun bırakılması ve başka illerde müsabaka oynamasında hangi rekabetten bahsedebilecektir. Bilek güreşi başlamadan el kol bağlanır mı? Bursaspor kulüp olarak bunu hak edecek ne yapmıştır?” Toplam 34 müsabakada Bursaspor lehine tek penaltı düdüğü çalınmadığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Anadolu’dan bir ekibin şampiyon çıkması, ertesi yıl da şampiyonluk bayrağını bırakmak istememesi sistemi alt üst etmiştir. Biz şehir ve Bursaspor Kulübü olarak bunların altından güçlenerek çıkacağız. İçten ve dıştan oynanan tüm oyunlar ve kampanyalar bizi asla yıldırmayacaktır.
Kulübümüz bu uğurda büyük bedeller ödedi ve her türlü bedeli de ödemeye hazırdır. Kulübümüz her sene bir önceki seneye göre her açıdan örnek teşkil edecek büyümelere imza atmaya devam edecektir. Mali, idari ve sportif anlamda gıpta ile bakılan, altyapısı dünyaya model olacak, kendi çocukları ile büyüyen ve övünen bir kulüp olma yolunda hedeflerimizden sapmadan ilerlemekteyiz. Allah’ın izniyle önümüzdeki sezondan başlayarak şampiyonluk bayrağını Boğazın üçüncü köprüsüne de dikeceğiz.”

“Bize 34 maçta ceza verilse hedeflerimizden miligram sapmaya niyetimiz yoktur.” denilen açıklamada, son olarak şu ifadelere yer verildi:

“Şehir olarak daha çok kenetleneceğiz. Biliyoruz ki menfaatleri zedelenen güçler bizi içten ve dıştan sarsmak, yıkmak için teşebbüslerde bulunacaklardır. Onlara kötü bir haberimiz var. Biz yolumuza her zamankinden sağlam devam edeceğiz. Baskılar bizi asla yıldırmayacak. Kimse sevinmesin. Onlar adına üzgünüz. Çekip gitmeyeceğiz. Biz daha büyük şampiyonluklar göreceğiz. Bursalı Bursalı olmakla daha fazla övünecek. Anadolu şehirlerine yayılan bu kıvılcım tüm Ülkeyi saracaktır. Adaletin, vicdanın, hakkaniyetin, fair play ruhunun, sportif başarıların egemen olduğu, vicdandan haktan ve hukuktan yoksun anlayışların yıkılacağı güzel günlere hep beraber yürüyeceğiz. Herkes bilsin ki bu yolda tüm Bursa, tüm sporseverler, hatta tüm Anadolu yanımızdadır ve her zamankinden daha güçlüyüz.”

[adrotate banner=”131″]

Dikkati Çekenler

Bir Yorum

  1. 2-3 kere daha şampiyon olurlarsa boğazda köprüden deniz gözükmeyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu