BeşiktaşBJKHaberSpor Haberleri

BJK A.Ş. Genel Kurulu’nda “Zapotocny” sorusuna yine cevap yok!

bjk as genel kurul613

En fazla 2’şer milyonluk Tomas Zapotocny ve Tomas Sivok’a 9 milyon Euro’dan fazla ödeyen Beşiktaş’ın önceki gün yapılan A.Ş. Genel Kurul toplantısında yine sorulara cevap verilmedi.

Akaretler’deki kulüp binasında gerçekleştirilen Genel Kurul’da özellikle kongre üyeleri Berk Hacıgüzeller, Emre Göllü ve Atıf Keçeci’nin transfer bedelleri ve Zapotocny hakkındaki soruları Ertunç Soğancıoğlu tarafından ya geçiştirildi ya da hiç cevap verilmedi.

Bakanlık Komiseri gözetiminde yapılan Genel Kurul’da her konuşulanın kayda geçmesinde ısrar eden Atıf Keçeci’nin bu isteği de kabul görmedi.

Şirket, yayınladığı genel kurul tutanağında bile sansür uyguladı ve Hacıgüzeller, Göllü ve Keçeci’nin sordukları kritik soruları görmezden geldi.

İŞTE BJK A.Ş.’NİN YAYINLADIĞI GENEL KURUL TUTANAĞI;

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin, 01.06.2009-31.05.2010 özel hesap dönemine ait Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün (9 Kasım) şirket merkezinde yapıldı.

Toplantıda Yönetim Kurulu üyeliklerine 2 yıl süre ile görev yapmak üzere Yıldırım DEMİRÖREN, Metin KEÇELİ, Erdoğan TOPRAK, Fahrettin CUROĞLU, Ertunç SOĞANCIOĞLU, Serdal ADALI ve Alaattin AYKAÇ; Denetleme Kurulu üyeliklerine ise 2 yıl süre ile görev yapmak üzere Mehmet KÜÇÜKİNCE ve Mazlum AKYOL seçilmişlerdir. Toplantıda 01.06.2010-31.05.2011 dönemi için hesaplarımızın bağımsız denetimini gerçekleştirmek üzere Consulta Bağımsız Denetim ve Y.M.M. A.Ş.’nin seçilmesi onaylanmıştır.

01.06.2009-31.05.2010 hesap dönemi zararla kapandığı için kar dağıtımına ilişkin herhangi bir karar alınmasına gerek olmamıştır.

Olağan Genel Kurul Toplantı Tutanağı aşağıda yer almaktadır:

BEŞİKTAŞ FUTBOL YATIRIMLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş.’NİN
09.11.2010 TARİHİNDE YAPILAN
01.06.2009 – 31.05.2010 FAALİYET DÖNEMİNE AİT
OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI TUTANAĞI

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 01.06.2009-31.05.2010 dönemine ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, 09.11.2010 tarihinde saat 14.00’de Süleyman Seba Cad. No:48 BJK Plaza, C Blok Kat:4 Beşiktaş-İstanbul adresinde; Sanayi ve Ticaret Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’nün 08.11.2010 tarih ve 67947 sayılı yazısı ile görevlendirilen Bakanlık Komiseri Sayın Metin Yöney’in gözetiminde yapılmıştır.

Toplantıya ait davet, kanun ve ana sözleşmede öngörüldüğü gibi ve gündemi de ihtiva edecek şekilde, Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nin 22 Ekim 2010 tarih 7675 sayılı nüshasının 166-167. sayfasında, Vatan Gazetesinin 25 Ekim 2010 tarih 2574 sayılı nüshasının 9. sayfasında ve Yenigün Gazetesinin 25 Ekim 2010 tarih 9384 sayılı nüshasının 3. sayfasında ilan edilmek sureti ile ve ayrıca şirket hissedarlarına taahhütlü mektupla, toplantı gün ve gündeminin bildirilmesi suretiyle süresi içinde yapılmıştır.

Hazirun Cetvelinin tetkikinden, Şirketin toplam 40.000.000.-TL’lik sermayesine tekabül eden 4.000.000.000 adet hisseden, 26.049.612.-T.Lirası 378 kuruş sermayeye karşılık 2.604.961.237 tam 0,8 kesirli adet hissesinin toplantıda asaleten temsil edildiğinin ve böylece gerek kanun ve gerekse ana sözleşmede öngörülen asgari toplantı nisabının mevcut olduğunun anlaşılması üzerine, TTK’nun 368. maddesine göre yapılan toplantıya, katılan hissedarlardan herhangi bir itiraz olmadığı ve şirket murakıplarından Mehmet Küçükince ile bağımsız dış denetim şirketi İtimat Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.’ni temsilen Burhan Sarıoğlu toplantıda hazır bulunduğu tespit olunarak, toplantı Yönetim Kurulu Üyesi Ertunç Soğancıoğlu tarafından açılarak gündemin görüşülmesine geçildi.

1- Gündemin birinci maddesinin görüşülmesine geçildi ve yapılan oylama sonucunda Divan Başkanlığı’na Kubilay Marangoz, katipliğe Başak Akbaş ve oy toplayıcılığa Kübra Yücel’in seçilmelerine oybirliği ile karar verildi.

2- Gündemin ikinci maddesinin görüşülmesine geçildi ve yapılan oylama sonucunda Genel Kurul tutanaklarının imzalanması için Divan Heyetine yetki verilmesine oybirliği ile karar verildi.

3- Gündemin üçüncü maddesinin görüşülmesine geçildi, 01.06.2009-31.05.2010 dönemine ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetçi Raporu ve İtimat Bağımsız Denetim ve Y.M.M. A.Ş. tarafından verilen bağımsız dış denetim raporu okundu, müzakere edildi ve söz alan hissedarlardan, Atıf Keçeci geçen yıl yapılan şirket değerlemesinin değerlenme içindeki bir kısım futbolcuların değerleme dışına çıkması nedeniyle yeniden yapılması gerektiğini, esasında yapılan değerlemenin UFRS standartları tarafından kabul edilmediğini bildirdi, Emre Göllü futbolcu bonservis bedel ve değerleri hususunda rasyonel kriterler belirlenmesi gerektiğini, yapılacak değerlemenin subjektif olmaması gerektiğini belirtti, Emre Berk Hacıgüzeller yapılan rayiç değer tespit raporu aleyhine açılabilecek bir davaya karşı hukuki ve mali açıdan yeterli savunma yapılıp yapılamayacağını sordu ve yaplacak değer tespitlerinde hakkaniyete uygun bir ölçüt kullanılması gerektiğini belirtti, Osman Hilmi Kuman şirketin defter değerinin önemli olduğunu, ikinci halka arzda elde edilen gelirin nerelerde kullanıldığını sordu, Bülent Topbaş şirketlerin konsolidasyonunun yapılması gerektiğini, şirketin gelir kalemlerinin artırılması gerektiğini, gelirlerin artmadığını giderlerin arttığını, bu kapsamda stadyum gelirlerinin artırılması gerektiğini, diğer takımların yaptıklarına benzer işlemlerin yapılabileceğini bildirdi, Cengiz Sarıkaya personele eşit miktarda zam yapılmasını önerdiler, Ertunç Soğancıoğlu yeniden değerleme raporu içerisinde sadece futbolcuların bulunmadığını, şirketin marka değeri dahil kullanma haklarının ve diğer aktiflerinin de yer aldığını, değer tespiti yaptırılabilmesi açısından hukuki yarar olması gerektiğini, futbolcularımızın sağlık ve ferdi kaza sigortalarının yaptırılması için çalışma yapıldığını bu kapsamda sigorta şirketi tarafından da değerleme yapılacağını bunun da ölçü olarak esas alınabileceğini, şirketlerin konsolidasyonları için özel hesap dönemlerinin birbirlerine uygun hale getirilmesi düşüncesinde olduklarını, stadyuma yeni iznin çıktığını bu kapsamda çalışmaya başladıklarını, yeni yapılacak stadda değişik pazarlama teknikleri kullanılmasıyla gelirlerin artacağını, UEFA Avrupa Liginden beklentilerinin üzerinde gelir elde edileceğini, ikinci halka arzdan gelen bedellerle futbolcu ödemelerinin gerçekleştirildiğini, giderlerdeki artışların genelde futbolcu ödemelerinden kaynaklandığını, personel zamları konusunun Aralık ayında gündeme getirileceğini bildirdi.

4- Gündemin dördüncü maddesinin görüşülmesine geçildi ve yapılan oylama sonucunda 01.06.2009-31.05.2010 dönemi faaliyetlerine ilişkin bilanço ve kar-zarar hesapları yapılan müzekereler sonucunda oybirliğiyle kabul edildi.

5- Gündemin beşinci maddesinin görüşülmesine geçildi ve yapılan oylama sonucunda 12.11.2008 tarihli Genel Kurul ile görev süreleri 2 yıl olarak belirlenen; ancak bu süre dolmadan görevlerinden istifa eden eski Yönetim Kurulu Üyelerinden Ertuğrul Kumcuoğlu, Kenan Öner, Levent Erdoğan, Mehmet İlhan Durusoy ve Hüseyin Yücel’in yerlerine, TTK’nun 315.maddesi uyarınca atanan Metin Yavuz Keçeli, Erdoğan Toprak, Fahrettin Curoğlu, Serdal Adalı ve Alaattin Aykaç’ın istifa eden üyelerin yerine kalan sürede görev yapmak üzere Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmalarının onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.

6- Gündemin altıncı maddesinin görüşülmesine geçildi ve yapılan oylama sonucunda 01.06.2009-31.05.2010 dönemi itibari ile gerçekleştirdikleri faaliyetlerden dolayı Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetçilerin ibraları ayrı ayrı oylandı, yönetim kurulu üyeleri TTK 374 maddesi gereği kendi ibralarında oy kullanmadılar Yönetim Kurulu Üyeleri ve denetçiler ayrı ayrı oybirliği ile ibra edildi.

7- Gündemin yedinci maddesinin görüşülmesine geçildi ve yapılan oylama sonucunda 01.06.2009-31.05.2010 hesap dönemi için Denetim Komitesinin önerisiyle seçilen Consulta Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.’nin bağımsız dış denetim şirketi olarak seçilmesinin onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.

8- Gündemin sekizinci maddesinin görüşülmesine geçildi ve yapılan oylama sonucunda, Yönetim Kurulu Üyeliklerine Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’ni temsilen iki yıl müddetle; Yıldırım Demirören, Metin Yavuz Keçeli, Erdoğan Toprak, Fahrettin Curoğlu, Ertunç Soğancıoğlu, Serdal Adalı ve Alaattin Aykaç’ın seçilmelerine oybirliği ile karar verildi.

9- Gündemin dokuzuncu maddesinin görüşülmesine geçildi, Atıf Keçeci bu madde ile ilgili söz aldı ve denetçilerin de yönetim kurulu üyeleri gibi değişmesi hususunu belirtti. Divan Başkanlığı Atıf Keçeci’nin bu husustaki Dernek Yönetim Kuruluna temenni niteliğindeki önerisinin gündemin dilekler maddesinde ele alınacağını belirtti ve yapılan oylama sonucunda, Denetçiliğe iki yıl müddetle; Mazlum Akyol ve Mehmet Küçükince’nın seçilmesine oybirliği ile karar verildi.

10- Gündemin onuncu maddesinin görüşülmesine geçildi, Sermaye Piyasası Kurulu’nun 2010/11 sayılı kararı ile Şirketimiz hakkında uyguladığı idari para cezası konusunda Yönetim Kurulu Üyesi Ertunç Soğancıoğlu genel kurula bilgi verdi.

11- Gündemin onbirinci maddesinin görüşülmesine geçildi ve yapılan oylama sonucunda; hissedarlardan Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’nin verdiği önergeler doğrultusunda faaliyetlerinden dolayı Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetçilere huzur hakkı ve ücret ödenmemesine oybirliği ile karar verildi,

12- Gündemin onikinci maddesinin görüşülmesine geçildi ve yapılan oylama sonucunda Yönetim Kurulu Üyelerine, Türk Ticaret Kanunu’nun 334. ve 335’inci maddelerinde yazılı hususları da ifa edebilmeleri için gerekli olan iznin verilmesine, toplantıya katılan hissedarlardan herhangi bir itiraz olmadığı tespit olunarak oybirliği ile kabul edildi.

13- Gündemin onüçüncü maddesi olan dilek ve temenniler kısmında söz alan pay sahiplerinden Atıf Keçeci şirket yönetim kurulu üyelerinin yenilendiğini ancak murakıplarının aynı kaldığı, murakıpların da değişmesi gerektiği, bu konuda Dernek Yönetiminin Denetleme Kurulundan Denetçi olarak gösterilecek adayları bildirmesini isteyebileceği ve ayrıca şirkette temsil ve ilzam yetkisinin mutlaka çift imza olarak düzenlenmesi gerektiği temennisinde bulundu, bu temennilere raporların müzakeresinde söz alan diğer hissedarlarda katıldı, Osman Hilmi Kuman şirketin genel müdürünün yazılı ve görsel basında daha çok yer alması ve şirketin yatırımcılara temettü dağıtması, Bülent Topbaş şirketteki gelir gider dengesinin gelir artışı yönünde olması, Emre Berk Hacıgüzeller şirket yönetim kurulu üyelerinin basiretli tacir şeklinde davranması, Sami Çoban futbolcu transferlerinin dikkatli yapılması ve futbolcu izleme komiteleri kurulması temennilerinde bulundular, söz alan Ertunç Soğancıoğlu Derneğin büyük hissedar olarak yönetim kuruluna ve denetim kuruluna aday gösterme imtiyazına sahip olduğunu bildirdi.

Gündemde görüşülecek başka bir husus olmadığı Divan Başkanı tarafından tespit edilerek katılımcılara teşekkür edildi .İyi dileklerle toplantıya son verildi.

İşbu Genel Kurul Toplantı Tutanağı toplantı mahallinde tarafımızdan tanzim ve imza edildi

İstanbul 09.11.2010. saat 18.30.

BAKANLIK KOMİSERİ DİVAN BAŞKANI
METİN YÖNEY KUBİLAY MARANGOZ

KATİP OY TOPLAYICI
BAŞAK AKBAŞ KÜBRA YÜCEL

[adrotate group=”74″ banner=”79″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu