GündemHaber

“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit”, kaldığı yerden…

besiktas sinema

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği tüm hızıyla devam ediyor.

Şubat 2010’da başlayan etkinlik ikinci sezonunda da yeniliklere sahne oluyor. Beşiktaş Belediyesi’nin Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin desteğiyle düzenlediği etkinlik İş Bankası Müzesi arşivinde yer alan belgesellerin gösterileceği “İş Bankası Müzesi’nden Beyaz Perdeye” başlığı ile devam ediyor.

Etkinlik kapsamında İş Bankası Müzesi arşivinde bulunan ve daha önce izleyiciyle buluşmamış “Ustalar ve Bilgeler” belgeselinin gösterimi yapılacak.

Cemal Reşit Rey, Ali İzzet Özkan, Bedia Muvahhit, Eşref Üren, Vasfi Rıza Zobu ve Meriç Sümen’in yaşam öykülerinin anlatıldığı belgesel dizi altı bölüm halinde yayınlanacak. Her hafta bir sanatçının anlatıldığı dizi 5 Ocak – 9 Şubat 2011 tarihleri arasında her çarşamba saat 19:00’da Levent Kültür Merkezi’nde izlenebilecek.

Etkinliğin ilk konuğu ise Onuncu Yıl Marşı, Lüküs Hayat opereti gibi ünlü eserlerin bestecisi Cemal Reşit Rey olacak. Cumhuriyet tarihinin ilk kuşak bestecilerinden Cemal Reşit Rey’in hayatının anlatıldığı ve yönetmenliğini Suha Arın üstlendiği belgeselin gösterimine Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da katılacak.

“Ustalar ve Bilgeler: Cemal Reşit Rey”
Yönetmen: Suha Arın
Tarih: 5 Ocak 2011, Çarşamba
Saat: 19:00
Yer: Levent Kültür Merkezi, Onat Kutlar Sinema Salonu
Levent Mahallesi, Çalıkuşu Sokak, No: 1 Beşiktaş

Belgesel hakkında
Cemal Reşit Rey, (1904-1985) Cumhuriyet tarihinin ilk kuşak bestecilerinden, Türk Beşleri grubunun bir üyesi, Onuncu Yıl Marşı, Lüküs Hayat opereti gibi ünlü eserlerin de bestecisidir. Uzun yıllar Beşiktaş’ta Serencebey Yokuşu’nda yaşayan bu büyük besteci, sözlerini Nazım Hikmet’tin yazdığı “Lüküs Hayat” operetini ağabeyi Ekrem Reşit Rey ile birlikte bestelemiştir.

[adrotate group=”65″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu