Jorge Mendes’den, Serdal Adalı’ya mesaj
Beşiktaş Kulübünün belalısı olan Portekizli menajer Jorge Mendes, Beşiktaş'ta transferde yetkili isim olan Serdal Adalı'ya mesaj gönderdi

Bitmeyen senfoni Jorge Mendes Serdal Adalı görüşmeleri sürüyor mu ?
Yıldırım Demirören döneminde yapılan Julio Alves, Almeida, Fernandes gibi transferlerle menajer ve Jorge Mendes tarafından oldukça yakından tanınan Serdal Adalı, Beşiktaş’ın yeni transfer sorumlusu oldu.
Fotospor’un haberine göre Gökhan Keskin’i bizzat scout ekibinin başına isteyen Serdal Adalı’ya daha önce beraber çalıştığı Jorge Mendes’den de mesaj geldi.
Jorge Mendes, Adalı’ya beraber çalıştığı bazı futbolcuları sundu.
Jorge Mendes, Yıldırım Demirören ve Serdal Adalı dönemi ne olmuştu?
Julio Alves’in anlaşması transfer döneminin son gününde gerçekleşmişti. Jorge Mendes ve Ahmet Bulut, müthiş bir performans gösterip Beşiktaş’ı daha önce adı duyulmamış bir oyuncu için 6.2 milyon avroyu gözden çıkarmaya ikna etmişlerdi.
Football Leaks belgelerine göre, Jorge Mendes’in Alves’e olan ilgisi Ocak 2010’da başlıyor. Her ne kadar futbolcu bir aileden geliyor olsa da Alves’in müthiş yetenekli bir futbol dehası olduğunu söylemek pek mümkün değil.
Hatta eldeki belgeler gösteriyor ki, 2010’da oynadığı kulüp Rio Ave’deki maaşı Portekiz’de asgari ücrete denk gelen yıllık 13.8 bin avroymuş. Transfermarkt, Alves’in o zamanki bonservis değerini oldukça bol tutarak 700 bin avro olarak açıklamıştı. Ama Mendes, Alves’i bir yerlere getirmeye kararlıydı. Temmuz 2011’de oyuncunun Rio Ave’den Atletico Madrid’e transferini açıklanamayacak bir biçimde 2.6 milyon avroya gerçekleştirmeyi başardı.
Alves, Madrid’e ayak bile basmadı. Aynı ay içinde Demirören’le masaya oturuldu ve Beşiktaş, Alves’in ekonomik haklarının yüzde 50’sini 3.1 milyon avroya satın almaya ikna edildi. 2010’dan 2011’e Alves’in pazar değeri yüzde 758 artmıştı. Oyuncunun ekonomik haklarının diğer yarısı ise Almeida’nın da transferinde rol oynayan Mendes bağlantılı Quality Football fonunda kalacaktı.
Julio Alves Türkiye’ye geldi ve Beşiktaş için toplamda 14 dakika boyunca oynadı. Ertesi sene Clube de Portugal’a kiralandı, sonra da kulüpten tamamen uzaklaştırıldı.
Demirören, Beşiktaş’tan ayrılırken Alves’in bonservisi hâlâ ödenmemişti. Yeni yönetim sonunda 3.2 milyon yerine 1.4 milyon avro ödemeye razı oldu. 14 dakika için 1.4 milyon. Dakika başına 100 bin avro.
Alves transferi karşılığında Mendes’e ya da Bulut’a komisyon verilip verilmediği bilinmiyor. Detaylar Football Leaks belgelerinde bulunmuyor.
2011 bittiğinde, Demirören ve Mendes’in getirdikleri oyuncuların hâlihazırda kasası boşalmış Beşiktaş’a bonservis, maaşlar ve vergiler de dahil olmak üzere toplam 63 milyon avroya mal olduğu ortaya çıkıyor. Bu paranın yüzde 10’u ise menajerlik ücreti olarak Mendes’in offshore şirketlerine gitmişti.