HaberSpor Haberleri

Vergi borçları Beşiktaş’ın başına büyük iş açacak

yildirimdemiroren guluyor6131

Beşiktaş’ın 2005-2009 arasında vergi borçlarını bildirmediği Maliye Bakanlığı incelemesi ile gün yüzüne çıktı.

Beşiktaş’ın 2005-2009 arasında vergi borçlarını bildirmediği Maliye Bakanlığı incelemesi ile gün yüzüne çıktı. Siyah-beyazlılar lisans alamama korkusunu ensesinde hissediyor

Beşiktaş yönetimi yaptığı transferlerle övünürken mali açıdan girdiği darboğazın izleri her adımda karşısına çıkıyor. Almedia transferi ile ilgili yaşanan fon tartışmaları sırasında Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) Beşiktaş A.Ş’ye yazdığı “Devlete stopaj veya vergi borcunuz var mı? Bunu da bildirin, yatırımcıdan gizlemeyin” uyarısı, siyah-beyazlı kulübün 2005-2009 arasında ciddi bir vergi borcu olduğu gerçeğini gün yüzüne çıkardı.

Sezon başında da vergi/SGK borçları nedeniyle Avrupa kupalarına katılmak için lisans alamama tehlikesi ile karşı karşıya kalan Beşiktaş’ta yönetim son gün yaptığı ödeme ile bitkisel hayattan çıkmıştı.

Beşiktaş’ın önceki gün SPK’nın isteği üzerine Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderdiği şu yazı ise ikinci vukuatını belgeledi: “Şirketimize tebliğ edilen raporlara istinaden 2005-2009 hesap dönemlerine ilişkin vergi aslı, ceza ve faiz taleplerine ilişkin açıklama yapılması bildirilmiştir.

Şirketimize tebliğ edilen raporlara dayanılarak 2005-09 hesap dönemleri için 38.5 milyon TL vergi aslı ve 57,75 milyon TL vergi ziyaı cezası talep edilmiştir. Öte yandan, TBMM gündeminde olan ve vergi affını da kapsayan torba yasa tasarısı kapsamında Şirketimize re’sen salınan vergi asıllarında ve dolayısıyla vergi ziyaı cezası ve faizlerinde meydana gelebilecek iyileştirmeler ile bunların ödemelerinin taksitlendirilmesi hususlarında oluşabilecek tüm kanuni prosedürler de takip edilmektedir.”

Bu borcun Maliye Bakanlığı’nın incelemesi ile ortaya çıktığı ve Galatasaray’ın 30, Fenerbahçe’nin de 22 milyon TL faiz ve cezalar hariç asıl para borcu bulunduğu iddialar arasında. Yeni yılda Avrupa’da yoluna devam edecek tek Türk takımı olan Beşiktaş’ın vergi/SGK borçları nedeniyle Ocak ayının ilk haftasında lisans alıp alamayacağı büyük merak konusu.

(Sabah)

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu