HaberSpor Haberleri

Protesto yürüyüşünden notlar

tff kazma613Beşiktaş taraftarının Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) İstinye’deki binası önünde yaptığı protesto gösterisi sona erdi.

Öğle saatlerinde Beşiktaş Çarşısı önünde toplanan taraftarların yürüyüşüne polis ekipleri izin vermedi. Daha sonra motorlarla İstinye’ye gitmek isteyen taraftarlar yine polis engeliyle karşılaştı.

Çarşı Grubu lideri Alen Markaryan’ın yaptığı basın açıklamasından sonra polisle taraftarlar arasında arbede çıktı. Beşiktaşlı taraftarlar kendilerini yola atarak, deniz tarafından motorlara ulaşmaya çalıştılar. Bu sırada emniyet güçleri Beşiktaşlı taraftarları dağıtmak için Çevik Kuvvet’ten yardım istedi.

Kendi imkanlarıyla karayoluyla İstinye’ye giden Beşiktaş taraftarları TFF binasının bahçesinde yeralan yeşil alanda kazma ve küreklerle kazı yaparak protesto eylemi gerçekleştirdi.

Beşiktaşlılar’ın , “Sütte hile var, bizde yok. Kedi köpekte yürek var, sizde yok” ve “Biz şerefli şampiyonluklara aboneyiz” yazılı pankartları ve ellerindeki kırmızı kartlar dikkat çekti.

alen aciklamaaTaraftarlar adına basın açıklaması yapan tribün lideri Alen Markaryan, son zamanlarda Beşiktaş’ın üstüne oyunlar oynandığı ve bunun taraftarları isyan edecek duruma getirdiğini ifade ederek “Saha içi ve saha dışında oynanan bu ucuz senaryolar, tüm spor kamuoyunun bilgisindedir. Sayın Aziz Yıldırım’ın Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Mahmut Özgener ile olan sahte kavgasına inanmamız mümkün değildir. Çünkü kapalı kapılar ardında oynanan oyunlar Sayın Özgener’in, Fenerbahçe’nin voleybol maçına iştirak etmesinden ve Aziz Yıldırım’ın, Beşiktaş yönetimine fütursuzca sergilediği tavırdan bellidir. Geldiğimiz durum itibariyle kız basketbol takımına saldıran, güreşçilerimize saldıran, kendi sahalarında futbolcularımıza saldıran, taraftarlarımıza stat girişlerinde ızdırap çektiren ve buna seyirci kalan zihniyete suskunluğumuz, fırtına öncesi durgunluğumuzdur. Kendini Golyat zannedenler, unutmasın ki Davut’un bir taşı ile yerle bir olmuşlardır” diye konuştu.

[adrotate group=”54″] [adrotate group=”66″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu