HaberSpor Haberleri

Bu sefer hakemi de yendik! Beşiktaş: 4 – Kayserispor: 2

besiktas kayseri bp

Beşiktaş, Schuster’in istifasının ardından Tayfur Havutçu ile çıktığı ilk maçı 4-2 kazandı. Hakem Halis Özkahya verdiği karar ve tavırlarıyla Beşiktaş’ı çıldırttı.

Spor Toto Süper Lig’de 26. hafta maçında Avrupa kupalarına katılmak isteyen iki takım Beşiktaş ile Kayserispor karşı karşıya geldi. Beşiktaş’a galibiyeti getiren golleri 61 ve 89. dakikada Hugo Almeida, 69. dakikada Fabian Ernst ve 76. dakikada Ricardo Quaresma kaydetti. Kayserispor’un golleri ise 21. dakikada Marcelo Zalayeta ve 81. dakikada Selim Teber’in penaltı vuruşundan geldi.

Schuster’in istifasının ardından Beşiktaş’ın başında ilk maçına çıkan Tayfur Havutçu sahaya Rüştü Reçber, Ekrem Dağ, Matteo Ferrari, İbrahim Toraman, İsmail Köybaşı, Necip Uysal, Fabian Ernst, Guti Hernandes, Ricardo Quaresma, Simao Sabrosa ve Bobo ilk 11’ini sürdü. Genç teknik adam, yabancı kontenjanı nedeniyle tribüne gönderdiği futbolcuları Hilbert ve Sivok olarak belirledi.

Karşılaşmanın ilk yarısında karşılıklı ataklar vardı. Gol ise konuk Kayserispor’dan geldi. Sağ kanattan kazanılan taç atışı sonrasında Amrabat ceza sahasına ortasını yaptı. Kale sahası önünde sırtı dönük bir şekilde topu önüne alan Zalayeta dönerek vuruşunda meşin yuvarlağı köşeden ağlara göndererek, Kayserispor’u deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Beşiktaş 37. dakikada gole çok yaklaştı ancak hakem Halis Özkahya’ya takıldı! Ceza sahasına giren Simao Sabrosa, kaleciyle karşı karşıya kalacakken Önder’in müdahalesiyle yerde kaldı. Ancak Halis Özkahya devam kararı verdi.

İlk yarı Kayserispor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıda ise Beşiktaş fırtına gibiydi. Ardı ardına pozisyonlara giren siyah beyazlılar Bobo ve Quaresma ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. 60. dakikada Beşiktaş ilk oyuncu değişikliğini yaptı. Bobo’nun yerine Hugo Almeida oyuna girdi. Portekizli futbolcu girdikten bir dakika sonra Spor Toto Süper Lig’deki ilk golünü attı. Sağ kanattan Quaresma’nın yaptığı ortaya Almeida düzgün bir kafa vuruşu yaparak skora dengeyi getirdi.

Beşiktaş beraberlik golünden sonra oyunda ağırlığını iyice hissettirmeye başladı ve 69. dakikada öne geçti. Sol kanattan Simao’nun kullandığı serbest vuruşta Ernst ceza sahasında kafa vuruşunu yaparak topu filelere gönderdi.

Temposunu düşürmeyen Beşiktaş, 76. dakikada farkı 2’ye çıkardı. Ricardo Quaresma ceza sahası dışında sağ ayağının dışıyla yaptığı harika vuruşla ağları sarstı ve taraftarları mest etti.

78. dakikada Kayserispor penaltıdan Selim Teber ile gol bularak umutlandı ancak Beşiktaş oyunun hakimiyetini yediği golden sonra da elinde tutmayı başardı. Siyah-beyazlılar rakip kaleye etkili ataklarını sürdürdü ve 89. dakikada farkı yeniden ikiye çıkaran golü buldu. Kontratak sonrasında Quaresma pasını bomboş durumdaki Almeida’ya verdi. Almeida sol ayağıyla düzgün bir vuruş yaparak durumu 4-2 yaptı ve mücadele bu skorla sona erdi.

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu