GündemHaber

Beşiktaş Belediyesi ve İsmail Ünal’a sorular

besiktas balikcilarHürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer’in köşesinden Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a yöneltilen sorular ve yanıtları;

BEŞİKTAŞ Belediye Başkanı İsmail Ünal’a sorular:

– Akmerkez’in önünden Arnavutköy’e inen yol üzerindeki Aykut Barka Parkı’nın yanında ani olarak bir inşaat başlatıldı. Sorular şudur: Buraya kaç villa yapılacaktır? Yükseklikleri çevresindeki yapıları etkileyecek midir? Bugüne kadar yeşil kalan bölgenin, neden bu seçim öncesinde inşaata açılması akla gelmiştir? Öngörüm bölgesinde kaç kat olacaktır; 4.5 mi, 10 mu?
Turgut EBREM
– SAYIN Ünal, Beşiktaş Köyiçi Balık Çarşısı’nı üç yıl önce iddialı bir proje ile yenilemiştiniz. Şimdi projeyi niye değiştirip balıkçıları ‘kundak bebek’ yaparak balık lokantalarından koparıyorsunuz? Bunu ‘düşmanlık’ güttüğünüz bazı lokantaları cezalandırmak için mi yapıyorsunuz? Yoksa, balıkçıların taleplerine boyun eğmek durumunda kaldığınız için mi? Mimar Gökhan Avcıloğlu’nu aynı yerde ikinci proje yapmaya nasıl ikna ettiniz? Bravo!
Turgut VİDİNLİ

BEŞİKTAŞ Belediyesi’nden ‘yıldırım’ açıklama:

Kültür Mahallesi Ordike Sokak 75/76 pafta, 1407 ada, 6 parsel sayılı yer 12.01.1978 mevzii imar planında kapsamında H:12.50 mt irtifada konut alanında kalmakta iken 10.12.1993 onanlı Beşiktaş ilçesi geri görünüm ve etkilenme bölgesi uygulama imar planı ile siluet alanında H=6.50 mt konut alanında kalmaktadır. Söz konusu yere başkanlığımızca anılan planlar kapsamında imar durumu tanzim edilerek bir bodrum iskân edilmek, bir bodrum ortak mahal, zemin ve çatı arası dubleksli normal kattan oluşan projesi onaylanarak 4708 sayılı Yapı Denetim Yasası kapsamında Beta Yapı Denetim Ltd. Şti. firmasının yapı denetim sorumluluğunda 26.12.2012 tarih ve 2012/3373 sayılı yapı ruhsatı verilmiştir. Hafriyat aşamasında proje ve ruhsatında herhangi bir aykırılık yoktur.
Beşiktaş Çarşısı’ndaki mevcut Balıkçılar Pazarı’nda önceki yıllarda iyileştirme çalışmaları yapılmıştır. Ancak Balıkçılar Pazarı’nın işlemi açısından esnaf ve kent yaşayanlarının isteği doğrultusunda Sayın Mimar Gökhan Avcıoğlu’nun mesleki bilgileri ve denetiminde yeni revizyon çalışmalarına başlanılmıştır. (Lokantacılar metindeki gibi konuşmuyorlar.)
Vatandaşı tatmin etmese de açıklama derseniz, açıklama!

[adrotate banner=”133″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu