HaberSpor Haberleri

Beşiktaş attı, önce Galatasaray sonra Bülent Yıldırım yakaladı: 3-3

bulent yildirim besiktas galatasaraySpor Toto Süper Lig’de sezonun ilk derbisinde Beşiktaş Galatasaray ile İnönü’de 3-3 berabere kaldı. Beşiktaş’ı öne geçiren gollere önce Elmander ve Umut, daha sonra ise Burak Yılmaz & Bülent Yıldırım ortaklığı cevap verdi! Beşiktaş: 3 – Galatasaray: 3

süper Lig’de ilk derbi sezonun ikinci haftasında Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynandı. Ekonomik kriz ve daha birçok sorunla boğuşan Beşiktaş, ikinci yarıdaki iyi futboluyla Galatasaray’ı elinden kaçıran taraf oldu.

Felipe Melo’nun kendi kalesine attığı golle öne geçen Beşiktaş Elmander’in golüne engel olamadı. Holosko ile yeniden öne geçen Beşiktaş karşısında Galatasaray bu sefer Umut Bulut’un golüyle beraberliği yakaladı. İkinci yarıda Holosko’nun golüyle Beşiktaş bir kez daha öne geçerken Galatasaray’ın imdadına hakem Bülent Yıldırım yetişti ve Burak Yılmaz’ın kendini yere attığı pozisyona penaltı verdi. Selçuk İnan’la penaltıyı gole çeviren Galatasaray İnönü’den bir puanla dönmeyi başardı.

Beşiktaş Galatasaray maçı dakikaları;

1. dakikada Galatasaray, Umut’la gole çok yaklaştı. Bu dakikada Hamit’in pasında savunma arkasına sarkan Umut, kaleci Cenk’ten sıyrılarak çapraz pozisyonda vuruşunu yaptı; ancak meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

8. dakikada Beşiktaş öne geçti. Bu dakikada Fernandes’in sağ kanattan kullandığı serbest atışta, ön direkte topu uzaklaştırmak için yükselen Melo’nun ters kafa vuruşunda meşin yarlak ağlara gitti: 1 – 0.

14. dakikada Emre’nin şık pasında ceza alanı içinde bom boş pozisyonda topla buluşan Umut, topu iyi kontrol edemeyince kaleci Cenk, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

20. dakikada Elmander, Galatasaray’ın beraberlik golünü kaydetti. Selçuk’un ceza alanı içine ortasında Uğur Boral, topu kafayla uzaklaştırmak istedi; ancak ceza alanı ön çizgisi üzerinde bulunan Elmander, yatarak yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1 – 1.

28. dakikada Selçuk’un savunma arkasına attığı pasta topla buluşan Elmander, istediği gibi vuruş yapamayınca top, kaleci Cenk’te kaldı.

30. dakikada Eboue’nin ortasında gerilerden gelen Umut’un vücuduyla topa hamlesinde kaleci Cenk, çok iyi bir refleksle meşin yuvarlağı üstten kornere çeldi.

43. dakikada Holosko, Beşiktaş’ı 2 – 1 öne geçirdi. Beşiktaş’ın Mustafa ve Olcay’la geliştirdiği atakta Galatasaray savunmasında Melo, topu uzaklaştırmak istedi; ancak topu kapan Veli’nin pasıyla ceza alanına giren Holosko, çapraz pozisyonda yerden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2 – 1.

45. dakikada Umut Bulut, Galatasaray’ın beraberlik golünü attı. Bu dakikada Selçuk’un kullandığı köşe atışında ceza alanında Umut’un kafa vuruşunda, top yere düştü, Umut eline de çarpan topu zor da olsa kaleye gönderdi. Beşiktaş savunması topu uzaklaştırdı; ancak topun kale çizgisini geçtiğini tespit eden yardımcı hakem golü verdi: 2 – 2.

51. dakikada Holosko, Beşiktaş’ı 3 – 2 öne geçiren golü attı. Bu dakikada sol kanatta topla buluşan Olcay Şahan’ın ceza sahası içerisine yerden gönderdiği ortayı Hakan Balta uzaklaştırmak istedi; ancak top tekrar Olcay Şahan’a geldi. Ceza sahasının içerisinde son çizgide topla buluşan Olcay Şahan yerden pasını altıpas üzerindeki Filip Holosko’ya bıraktı ve Holosko da düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 3 – 2.

64. dakikada Fernandes’in sol kanattan kullandığı köşe atışında, gerilerden gelen Sivok’un kafa vuruşunda meşin yuvarlak, üstten az farkla auta çıktı.

74. dakikada ceza alanı dışı sol çaprazında rakiplerinden sıyrılan Fernandes’in sert şutunda, kaleci Muslera, topu kornere çeldi.

86. dakikasında Galatasaray’da Burak, ceza alanı içinde yerde kalınca karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım, yardımcısı Erdinç Sezertam’ın da uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Selçuk İnan, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3 – 3.

90+3. dakikada ceza alanı sol çaprazından Amrabat’ın sert vuruşunda kaleci Cenk, meşin yuvarlağı tokatladı, kısa düşen topu Beşiktaşlı savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

[adrotate banner=”15″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu