HaberSpor Haberleri

Yemen Ekşioğlu’dan şok sözler! “İsmail Ünal yalan söylüyor”

yemen eksioglu semsi birbenTürkiye Futbol Federasyonu İstanbul Temsilcisi ve Beşiktaşlı spor yazarı Yemen Ekşioğlu Şemsi Birben’e verdiği röportajda Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ı yerden yere vurdu.

Ekşioğlu, İsmail Ünal’ın Beşiktaş altyapısına yardımı olup olmadığı şeklindeki soruya “İsmail Ünal mı? İsmail Ünal sırf yalan. Geçen sene Sergen’le bize saha sözü verdi. İnanır mısın sırf yalan ya. Ümraniye’deki sahalardan birini yapacaktı. Sergen şahidim. Soruyorum hani nerede? Yapamayacaksan söz vermeyeceksin kardeşim!” diye konuştu.

İşte Yemen Ekşioğlu ile yapılan röportaj;

Sayın Ekşioğlu ilk konuya direkt giriyorum. Beşiktaş’ın altyapısı ne durumda?

Çok açık ve net söylüyorum Beşiktaş’ın altyapısı çökmüş durumda. Nedeni de şu; bu Fulya sahasında tam 9 takım antrenman yapıyor.

Ve bunlar akademi. Akademi demek belirli kriteri olmak; sahası tesisi ve bunlar gibi komple ihtiyaçları karşılanmış kulüpler demek. Fulya Tesisleri’nin yanında Engelliler Derneği’nin tesisleri olmasa Beşiktaşlı futbolcuların dinlenecek, kalacak yeri yok. Bir masada 5 hoca oturuyor.

Her hoca için durum aynı mı?
Duayen Ufuk hocanın bile kalacak yeri yok. Şu tesislerin hemen kenarında gördüğünüz kulübe yer çok kötü durumdaydı. Ben 18 bin lira vererek yaptırdım. Altyapı soyunma odası rezil durumda. Bunun yanı sıra Fulya’daki ana bina çöplük oldu. Şimdi burayı yıkmak istiyorlar. Yıkmaları bir kere mümkün değil. Orası yeşil alan olduğu için yıkılıp yeniden yapılması imkansız.

Futbol Federasyonu Şan Öktem Tesisleri için destek olmadı mı? Mesela Futbol Federasyonu Başkanı’nın Fenerbahçe ve Altay gibi kulüplere tesis yardımı yaptığını biliyoruz?
Federasyonu görevini fazlasıyla yaptı. Futbol Federasyonu Şan Öktem tesisleri için beni aradı. “Beşiktaş Kulübü bu tesislerin yapılması için para istiyor verelim mi?” diye sordu. Ben de “Verin” dedim. Ben de hemen Ertunç Soğancıoğlu, Orhan Saka ve Fahrettin Curoğlu’yla konuştum. “Aman bu para bize lazım” dediler. Federasyon da 210 bin lirayı Beşiktaş’a ödedi. Peki, ne oldu? O para ortada yok.

Peki, para nerede?
Para ortada yok. Tesisi pislik götürüyor. Şimdi git bir bak gece iti kopuğu, esrarkeşi, burada Galatasaray’la altyapı maçı yapıyoruz “Tesislere Galatasaray bayrakları asılıyor, Fenerbahçe ile maç oynuyorsun bu sefer Fenerbahçe bayrakları asılıyor. Aynı rezillikler yaşanıyor.

Dikkatimi çeken bir olay var. Geçen sezon şampiyonluklar kazanan altyapı hocaları nerede? Daha doğrusu neden kovuldu?
Şimdi 4-5 senedir Beşiktaş Kulübü para verip bir tane oyuncu olamıyor. Bütün oyuncuları ben alıyorum. Futbolcu kadar hoca var. Geçen seneki çok başarılı hocalar vardı. Hepsi kovuldu.
Haluk hoca çok iyi futbolcular buluyor. Mesela Necip’i bulan Rauf Ağabey ile Haluk Hoca. Bir telefon açıp “Yeni Yolspor’da Necip’i al” dediler, ben de bir telefon açıp Necip’i transfer ettirdim. Ben de Seyit Ateş’i arayıp transferi hallettim.

Altyapıda bomba transferler var mı? Geleceğin yıldızları olarak kimi görüyorsunuz?
Bu sene İFA’dan gol kralı Ömer, Eren Bağlarbaşı’ndan, Galatasaray’ın 20 bin dolar verdiği Serhat Milli takım oyuncusu, hatta Fenerbahçe de peşindeydi, Atınç 200 milyardı bonservisi, ben telefon açtım gittim aldım. Ben olmasam alamazlardı. Orhan’ı beş topa aldım, 4-5 ayakkabıya aldım. Zonguldak’tan süper yetenekli bir çocuk transfer ettim, pazartesi günü 20 tane top göndereceğim. Şimdi Onurcan diye santrfor aldık, şu Emre Yavuz Selim’den aldık, geleceğin büyük yıldızları bunlar. Aşağı yukarı bu sezon 97-98’li 22 oyuncu aldık. Beş kuruş da para ödemedik.

30 yıldır Beşiktaş’ın altyapısındanısız. Yetenekli oyuncular buluyorsunuz ama altyapıdan büyük yıldızlar gelmiyor? En son Sergen ve Nihat çıktı. Bunun sebebi ne?
Gelememesisin nedeni şu. Bu yetenekler kendini geliştiremiyor. Düşünebiliyor musunuz bu çocukları çalıştıracak sahamız yok. Dikilitaş Kulübü’nden Allah razı olsun. Onların Fulya Tesisleri’nin hemen tepesinde tesisi var. Dikilitaş’a oyuncu veriyoruz. Orada oyuncularımız hem antrenman yapıyor hem de maç tecrübesi elde ediyorlar. Futbolcumuzu her takıma veremiyoruz. Pilot takımımız yok.
Biliyor musunuz Galatasaraylı Emre Çolak bizim oyuncumuzdu. Bahçelievler’e geçici süre için verdik ama onlar Emre’yi Galatasaray’a sattı. Emre’yi Galatasaray forması altında gördükçe içim acıyor. Dikilitaş bize yanlış yapmaz. Tesis yokluğunda oyuncuları güvendiğimiz kulüplere dağıtmak zorundayız.

Peki, altyapıdaki teknik adamları nasıl buluyorsunuz? Bazı hocaların torpilli oldukları söyleniyor?
Burası mektep. Ancak son dönemde çok hoca geldi. 16 hoca var. Yeni gelen 4-5 hoca var. Yavuz diye bir kardeş var; “Ya senin torpilin var kim Yavuz” dedim. Çok seviyorum ama burası Beşiktaş. 6 tane kaleci antrenörü var ama ortada kaleci yok. Böyle bir altyapı olur mu?

Sinan Vardar göreve geldikten sonra Ulvi Güveneroğlu’nu getirdi? Bundan sonra ne oldu?
Öncelikle Ulvi yanlış yapıyor
Beşiktaş’ta ne gibi yanlışlıklar var. Hemen sıralayayım;
1. Ulvi geldi, en büyük yardımcısı bendim. Ama gelir gelmez başarılı hocaların görevlerine son verdi. Hem de iki Türkiye Şampiyonu olan hocaları gönderdi.
Ulvi önce dünü suçladı, sonra baktı olmadı etrafındakileri suçladı, şimdi yapması gereken bu işi bırakıp gitmesi.
Ulvi göreve gelir gelmez beni çağırdı, “Yemen ağabey altyapıda hiçbir şey yapılmamış” dedi. “Ben de ona “sen ne demek istiyorsun? Kimi suçluyorsun” diye cevapladım, yanıt veremedim. “Hocalar yetersiz” dedi, revizyon yaptı. Ulvi üç mektubu yazıp hemen ayrılmalı. Asıl suç Ulvi’de.

A2 Takımı’nı nasıl buluyorsunuz? Taraftar çok ilgi gösteriyor bu A2 maçlarına…
Güldürme beni. A2 Takımı maçlarını Bakırköy’de oynuyor. Ümraniye’de bile oynamıyor. Mesela Rıza, Ulvi, Metin-Ali-Feyyaz genç takımda birlikte oynamışlardı o dönemde inanılmaz bir çıkış yaptılar A takıma. A Takımı maçlarının öncesinde İnönü’de oynaya oynaya taraftar onları çok sevdi. O günkü şartlarla bugünkü şartlar bir değil. Saha bozulacakmış. Olur mu böyle bir şey? Teknoloji o kadar gelişti ki saha bozulur mu hiç!

Ama Sinan Vardar bu göreve gelirken Beşiktaş’ı 3 yıl içinde Barcelona gibi yapacağım” demişti. Ben sizinle röportaj yapmadan önce Barcelona hayali içindeydim?
Ah Sinan Vardar ah! Sinan Vardar yanılışlıklar içerisinde…
Geçenlerde Sinan Vardar’a söyledim. Başkan yanlışlıklar oluyor. Vardar çok iyi bir insan. Evlat sevgisi, torun sevgisi, insan sevgisi bir başka. Ancak o da yanlış yapıyor ki insanın aklı şaşıyor.

20 hoca var. 20 hoca olmaz. Olmaz Sinan başkan olmaz! Böyle altyapı devrimi olur mu, tabii ki olmaz!
Bu çocuklar sevgi ister. Ben hepsiyle ilgileniyorum. Karnelerini bile tek tek biliyorum. İyi karne getirene geçen sene ayakkabı, hediye ettim. Necip ağabeyleri de forma hediye etti. Bu çocuklar Beşiktaş’ın geleceği. Hepsiyle tek tek ilgilenmek gerekir.

Sinan Vardar’ı bir gün buraya çağırdım; çocuklara “Bu sizin Sinan Dedeniz dedim”. Çocuklar Sinan Vardar’a baktılar, Sinan da çocuklara baktı. Sadece o kadar. Yani ilgilen şu çocuklarla. Burada sevgisizlik var. Bu çocuklar ilgi ister, bu çocuklar sevgi ister.

Sinan Vardar bunu çok iyi bilmeli. Hocalar birbirini sevmiyor. Herkes herkesin arkasından konuşuyor. Önce sevgi olmalı altyapıda.

Peki, altyapıda menajerlerin cirit attığı söyleniyor?
Ben menajerlere ana avrat düz gidiyorum. Yöneticiler koltuk bulamazken kulüp binasında menajerlerin odası var. Menajerlerin can düşmanı benim. 18 yaşının altındaki oyuncuların menajeri olmaz. Ben öyle altyapıda menajeri olan oyuncu varsa kovarım. Muhammed’in menajeri var Beşiktaş Kulübü 2-3 yıldır onunla mukavele yapmaya çalışıyor. Direniyor. Muhammed’in alternatifi bir çocuk vardı Kubilay. Menajerler aldılar götürdüler Beşiktaş’tan. Ufuk diye bir çocuk var. Muhteşem bir çocuk. Gaziosmanpaşa’dan alındı. Onun da menajeri vardı ben rest çektim. Erkut diye bir çocuk var. Mustafa Denizli’nin bahsettiği çocuk. Menajerler peşindeydi. O çıktı, “menajerim Beşiktaş Kulübü’dür” dedi. Menajerler çocukların kafalarını karıştırıyorlar. Daha olmadan “oldu” diyorlar, sonra yok alıp gidiyorlar. Amatör topçunun menajeri mi olur yani. Gencecik çocuklar senetler imzalıyorlar. Aydın Karabulut bitti gitti, menajerler yüzünden silindi. Ben bu kulübe menajerleri kovmak için çok uğraşıyorum.

Affan Keçeci’nin oğlu Gökhan Keçeci geldi bana artık menajerlik yapacağını söyledi, ben de ‘tamam’ dedim. Gökhan’ın amcası Atıf Keçeci de Gökhan’ın çok kızdığı bir olaydır. Beşiktaş Kulübü’nda şu anda 250 futbolcu var. Ama profesyonel dışında hiçbir futbolcunun menajeri yok.

Anlattıklarınıza bakılırsa gönüllü olarak büyük işler yapıyorsunuz. Hem de hiçbir karşılık beklemeden
Ben altyapının başındayım. Hiçbir şeye ihtiyacım yok. Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer takımlar beni hiç sevmez. Şenol Çorlu, “2 milyon dolar bütçemiz var. Beşiktaş’ın onda biri kadar bütçemiz yok. Ama Yemen ağabeyi geçemiyoruz’ dedi. Biraz önce Şenol diye birini aldım karşıma… Çekmecespor’da çok yetenekli bir oyuncu var. İsmi Sertaç. Fenerbahçe ve Galatasaray 50 milyar verdi. Bu oyuncu aynı zamanda milli futbolcu. Biz bu futbolcuyu Yılmaz diye bir menajerden istiyoruz. Ben kızdım, nasıl olur da Beşiktaş Kulübü altyapıda oynayan bir oyuncu için ne olduğu belli olmayan bir menajerden oyuncu ister. Gittim 1 lirayı vermeden oyuncuyu gittim getirdim.

Benim en çok sinirlendiğim şey menajerler. Beşiktaş Kulübü’nün başına ne geldiyse menajerlerden geldi. Altyapıya menajer sokmam. Sinan Vardar gitti altyapıya 23 yaşındaki oyuncuyu transfer etti. Ne iş var 23 yaşındaki futbolcunun altyapıda? Çok kızdım Sinan başkana!

Hemen aklıma gelmişken bu sezon hepimiz Necip’i izliyoruz. Hem de keyifle…
Necip’le de gurur duyuyorum. Bu sezon Beşiktaş’ın en iyi transferi.

Burası Beşiktaş Belediyesi sınırları içerisinde. İsmail Ünal da Beşiktaş eski Genel Sekreteri. Yardımları oluyor mu?
İsmail Ünal mı? İsmail Ünal sırf yalan. Geçen sene Sergen’le bize saha sözü verdi. İnanır mısın sırf yalan ya. Ümraniye’deki sahalardan birini yapacaktı. Sergen şahidim.
Soruyorum hani nerede?
Yapamayacaksan söz vermeyeceksin kardeşim!

Mustafa Denizli döneminde sıkıntılarınız oldu mu? Mustafa Denizli altyapıya gerekli önemi verdi mi?
Mustafa Denizli döneminde Beşiktaş altyapısı boşa kürek salladı. Denizli fırsat tepti. Necip’i Türk futboluna kazandırdığını söylüyor. Külliyen yalan.

Onun döneminde Necip’i kampa zor gönderdik kampa. Necip’i ben rica ettim milli takım yetkililerine. Onlar seyrettiler ve genç milli takıma seçtiler Necip’i. Ben Denizli döneminde Rıdvan’ı 5 milyara aldıramadım. Sonra gittik dünyanın parasını verdik transfer ettik.

Peki, geçen ay altyapıda büyük olayların çıktığını yazdınız. Bir velinin hocaya saldırdığını belirtip silahla tehdidin bile olduğu ortaya çıktı? Neler oluyor bizi bir aydınlatabilir misiniz?

Öncelikle şunu söyleyeyim. Altyapıda büyük olaylar çıktı Sinan Vardar kılını kıpırdatmadı.
Ben hocalara karışmam. Hatta kendi oğlumu dedikodu olur diye buraya getirmiyorum. Burada her hoca her hocanın arkasından konuşuyor. Ben burada kendi oğlumu bile oynatmıyorum çünkü yarın öbür gün torpil yapıyorlar derler. Burada Faruk Hoca’ya bir veli büyük bir terbiyesizlik yaptı. Hatta onu darp etti. Sinan başkana dedim ki “Çık hocamızın arkasındayız diye açıklama yap” dedim. Sinan Vardar oralı bile olmadı. Sonra kerhen “Basın büromuz bir açıklama yapsın” dedi. Sinan Vardar’ın çıkıp açıklama yapması gerekirdi. Sen ki canın istediğin her zaman Anadolu Ajansı’na açıklama yapıyorsun. Sinan Vardar bu olaydan korktu. Ben gündeme gazetemdeki köşemde gündeme getirince olay adli vaka oldu. Bu çirkin saldırı Beşiktaş’a etiket gibi yapıştı. Onu bir kenara bırakıyorum hele bir ikinci olay var ki çok kırgınım. Buraya adım bile atmıyorum artık. Neden kırgınım. 1.90 boyunda bir futbolcu vardı altyapıda ondan bir şey olmayacağını söyledim. Muharrem hoca bu çocuk için “Beşiktaş’ta oynayamaz” diye bir rapor veriyor. Bu çocuğun velisi Sinan Vardar’a gidip “ben Muharrem’i döveceğim” diyor. Sinan be kardeşim haber versene biz de dikkat edelim. Ulvi toplantı yaparken Basri tesislerden içeri giriyor. İçeri girmekle de kalmayıp Muharrem’i aşağıya çekip pata küte girişiyor. Benim kızdığım nokta şu olaydan sonra Ulvi ve arkadaşları adamla çay içiyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Ve olayı kapattı gittiler! Burası Beşiktaş Kulübü. Burada böyle bir şey olduğu takdirde insanlar bunu mutlaka duyar.

Olaylar gerçekten çok vahim. Biraz da güzel şeylerden bahsedelim. Mesela taraftarlar Muhammed’i merak ediyorlar. Süper yeteneğin son durumu nedir?
Bunca yıllık tecrübemle şunu söylüyorum; Muhammed’e kefilim.
Burası altyapı. Buradaki çocukları geleceğin futbolcuları olarak yetiştirmek istiyoruz. Bizim takımımızda 94 doğumluların takımlarında 95’li çocuklar oynuyor. Çünkü dayağa alışsınlar, mücadele etmeyi öğlensinler. Mesela Muhammed gelecek yıldan itibaren oynamaya başlamalı. Çünkü Galatasaray Emre’ye aynısını yaptı. Seyit Ateş Muhammed’i süper yetiştiriyor. Gerçi Muhammed’in menajeri Ethem ama Seyit Ateş dört dörtlük bir genç yetiştiriyor. Böyle menajere can kurban.

Peki Batuhan’ı sorsam
Batuhan’dan artık bir şey olmaz.
Ne yalan söyleyeyim Batuhan için çok mücadele verdik. Ancak Batuhan çok değişti. Onu buraya alan da benim, “artık ondan bir şey olmaz satalım” diyen de. Batuhan’a değil ama babasına çok üzülüyorum. Ama artık yapacak bir şey yok. Umarım yanılırım ama Batuhan’dan artık bir şey olmaz.

Schuster altyapıya nasıl bakıyor?
Schuster bugünlerde çok eleştiriliyor ama o Beşiktaş’ın geleceğini de düşünen bir teknik adam. Beşiktaş’a kalıcı hizmetler vermek istiyor. İnsani ilişkileri de süper. Gençleri yakından takip ediyor. Necip’e sahip çıkması çok güzel bir olaydır. A2 takım maçlarına gelememekten sıkıntılı o da. Çünkü A2 takımı maçları tesis olmadığı için Bakırköy’de oynanıyor. Düşünebiliyor musunuz koskoca Beşiktaş’ın takımı maçını oynayacak saha bulamıyor.

Altyapıda devrim şart mı? Yapılması gereken ne sizce?
Bir kere Fulya’nın durumu içler acısı. Biz burada öyle bir devrim yapmıştık ki çocukların her şeyleriyle ilgileniyorduk. Okullarıyla bile biz ilgileniyorduk. Çocukların pedegokları vardı. Şimdi hiçbir şey kalmadı. Çocuklar şimdi idmanı yapıp gidiyorlar. Bu çocuklar ne yiyor ne içiyor, nasıl sağlıklı besleniyor kimsenin umurunda değil. 95-96 doğumlu çocukların ailelerinde Allah razı olsun her veli çocuklarla birebir ilgileniyorlar. Burada hocalar da mutsuz personel de. Hepsi çok gururlu ama büyük maddi kriz içindeler. Hocalar az maaş aldıkları gibi bir de dayak yemelerine göz yumuyorsun. Böyle bir şey yok daha! Altyapıda bazen bir sahayı 2-3 takım aynı anda kullanıyor. İnanılmaz kötü şartlar yaşanıyor burada. Burada dinlenme tesisini ben yaptım. Ama başka kimse çivi çakmıyor. Bu kulübeleri yapan kişi parasını 2 yıl sonra aldı.

Altyapıya destek olan işadamları yok mu hiç?
Tabii ki görünmeyen kahramanlar bizim en büyük destekçimiz.
Mesela Avrupa Koeji’nin sahibi Talip Bey var. Çok başarılı 4 çocuğumuza kendi katkısıyla burs veriyor. Bizim böyle gerçek Beşiktaşlılara da ihtiyacımız var. Onların katkısını da göz ardı edemeyiz. Mesela Necip de Bahçeşehir Üniversitesi’nde okuyor. Çok kaliteli oyuncular yetiştiriyoruz.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Bakın son olarak şunu eklemek istiyorum. Harika çocuklara sahibiz. Altyapıda harika gençler var. Geleceğin büyük yıldızları var. Ama biz yeteri kadar bu çocuklara ve hocalarına destek olamıyoruz. İnanın 1 numarayız. Altyapının kurtuluşu için bizim artık Fulya’dan çıkıp Ümraniye’ye veya yeni yapılacak tesislere gitmemiz gerekir. Çok geç olmadan bir şeyler hemen yapılmalı.

Ben bugün sizi soluksuz dinledim. Gerçekten anlattıklarınız çok çarpıcı. Umarım sıkıntılar bir an önce son bulur. Bu önemli röportaj için teşekkür ederim…

Haber: Kartalhaber.com

Röportaj: Şemsi Birben

[adrotate group=”74″ banner=”79″]

Dikkati Çekenler

Bir Yorum

  1. orada afedersiniz wc yok ,alt yapının alt yapsı yok yani….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu