HaberSpor Haberleri

Bakü’de rezalet! Azerbaycan: 1 – Türkiye: 0

hiddink oguzz613

Mahmut Özgener Federasyonu, Guus Hiddink ve Oğuz Çetin’li A Milli Takımımız Dünya sıralamasında 102. durumda olan Azerbaycan’a tarihimizde ilk kez yenilerek tarih yazdı !

A Milli Takımımız, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’ndaki dördüncü maçında Azerbaycan’a 1-0 mağlup oldu. Bakü’deki Tevfik Behramov Stadı’nda oynanan karşılaşmada Azerbaycan’ın golünü 39. dakikada Rashad F. Sadygov kaydetti.

Milli Takımımızın grubunda oynanan günün diğer maçında Mesut Özil’in yine harikalar yarattığı maçta Almanya deplasmanda Kazakistan’ı 3-0 mağlup etti. Grupta oynanacak günün son maçında ise Belçika ile Avusturya karşı karşıya gelecek.

Maçtan önemli anlar;

İlk yarıda maçın hemen başından itibaren Azerbaycan Milli takımının atakları kalemizde görülmeye başladı.
9 ve 17. dakikada izlediğimiz Azerbaycan akınlarından sonra 18. dakikada Hamit’in ceza sahasının dışından yaptığı vuruşta, top üst direkten oyun alanına döndü.
40 dakikaya girerken kalemize atılan kornerden gelen topun iki kişi üzerinden atlamasına rağmen özelikle Emre Belezoğlu’nun yanıdan hareketlenen Rashad Sadigov ceza alanı yayının hemen üzerinden yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.
İlk yarı 1-0 Azerbaycan’ın üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda yapılan oyuna müdahaleler hiç bir katkı sağlamazken koca 45 dakikada doğru dürüst pozisyona bile giremeyen milliler karşılaşmayı Azerbaycan’a 1-0 kaybederek 2 maç fazlasıla grubunda 3. sıraya düştü.

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink ise Azerbaycan karşısında alınan 1-0 yenilgi sonrası yaptığı açıklamada;
“Oyuncuları sokaktan toplamıyorsunuz. Ümit Milli Takım gibi bir kaynağımız var. Burada 21-23 yaşlarında oyuncular var, ancak kendi takımlarında ilk 11′de oynamıyorlar. Bu da bizim için büyük bir dezavantaj. Diğer ülkelerde, bu yaştaki oyuncular takımlarında görev alıyorlar. Genç oyuncular arasından iyi oyuncu seçmekte zorlanmak isterdim, ancak dediğim gibi Ümit Milli Takım’dan ancak bir iki futbolcu kendi kulüplerinde ilk 11′de oynuyor” diyerek maçın kaybedilmesini adeta genç oyuncuları oynatmayan klüpleri ve antrenörleri suçladı.

Hiddink, ”Azerbaycan’ı yeneceğinizi söylemiştiniz” hatırlatması üzerine de ”Umarım Azerbaycan diğer takımlara da sürpriz yapar” cevabını verdi.

Maç sonrası Türkiye Futbol federasyonu Başkanı Mahmut Özgener hiç bir açıklama yapmadı!

Stat: Tevfik Behramov
Hakemler: Aleksandru Dyakonu, Radu Adrian, Vida Ghinguleac (Romanya)
Azerbaycan: Kamran Agayev, Rail Melikov (Dk. 44 Aleksandr Chertoganov), Rashad Sadigov, Sasa Yunisoğlu, Elnur Allahverdiyev, Mahir Shukurov, Ruslan Abushev, Farid Guliyev (Dk. 70 Rauf Aliyev), Vugar Nadyrov, Rahid Amirguliyev, Vagif Dzhavadov (Dk. 83 Vurghun Huseynov)

Türkiye: Volkan, Gökhan Gönül, İbrahim Toraman, Servet, Hakan, Tuncay (Dk. 58 Sercan), Hamit, Emre, Selçuk (Dk. 80 Halil), Özer (Dk. 46 Nihat), Semih
Gol: Dk. 39 Rashad Sadigov (Azerbaycan)
Sarı kartlar: Dk. 55 Mahir Shukurov, Dk. 59 Rahid Amirguliyev, Dk. 77 Kamran Agayev (Azerbaycan), Dk. 55 Hakan (Türkiye)

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu