HaberSpor Haberleri

Galibiyeti hatırladık! Antalyaspor: 0 – Beşiktaş: 2

antalyamac gol bp

Spor Toto Süper Lig’de haftanın kapanış maçında Beşiktaş, Medical Park Antalyaspor’u deplasmanda 2-0 mağlup ederek haftalar sonra 3 puanla tanıştı.

Mardan Stadı’ndaki karşılaşmada Beşiktaş’a galibiyeti getiren golleri 56. dakikada Ekrem Dağ ve 79. dakikada Guti attı. Karşılaşmaya Rüştü Reçber, Ekrem Dağ, Tomas Sivok, İbrahim Toraman, İsmail Köybaşı, Marco Aurelio, Necip Uysal, Guti Hernandes, Simao Sabrosa, Ricardo Quaresma ve Bobo 11’iyle çıkan Beşiktaş’ta Quaresma 70. dakikada yine sağ arka adalesinden sakatlanarak yerini Almeida’ya bıraktı. Karşılaşmanın ilk yarısında sarı kart gören Necip Uysal, teknik heyetin talimatıyla 90. dakikada ikinci sarı kartı gördü. İlk sarı kartıyla cezalı duruma düşen ve gelecek hafta ligde oynanacak Trabzonspor’da oynayamayacak duruma düşen Necip Uysal, bilerek kırmızı kart gördü. Necip, cezasını Perşembe günü oynanacak Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kupa maçında çekecek ve Trabzonspor’a karşı forma giyebilecek.

Antalyaspor Beşiktaş maçına hızlı başlayan taraf siyah beyazlılar oldu. 8. dakikada sol kanatta 3 rakibini geçen ve çizgiye inen Quaresma’nın çevirdiği topa Bobo ve Simao dokunamadı. 1 dakika sonra yine Quaresma ortaladı, Ömer Çatkıç’ı geçen topun gittiği yerde hiçbir Beşiktaşlı yoktu. 15. dakikada Simao’nun vuruşu zayıf kaldı.

Bu dakikadan sonra toparlanan Antalyaspor, Beşiktaş karşısında pozisyonlar bulmaya başladı. 25. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Tita’nın güzel şutunu Rüştü Reçber aynı güzellikte kurtardı ve Antalyaspor mutlak bir golden oldu. 31. dakikada Antalyaspor yine tehlikeli geldi. Ceza sahasına yapılan ortada Mehmet Yılmaz topu Necati’ye doğru indirdi. Tecrübeli futbolcunun vuruşunu yine Rüştü kurtardı.

43. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Necip’in derin pasıyla topla hareketlenen Bobo kaleci Ömer ile karşı karşıya kaldı. Ancak Bobo yavaş davranınca Radelic araya girdi ve Brezilyalı futbolcu istediği vuruşu yapamadı. İlk yarının son dakikasında Beşiktaş bu sefer Necip’le mutlak bir pozisyonu kaçırdı. Sağ kanattan yapılan ortada ceza sahasında bekleyen Necip topu kontrol edemedi.

İkinci yarıya ise ilk yarının aksine Antalyaspor hızlı başladı. İlk bir dakikada Beşiktaş kalesini ablukaya alan Antalyaspor girişimlerinden sonuç alamadı.

Beşiktaş’ın aradığı gol ise 56. dakikada geldi. Quaresma’nın ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Ekrem Dağ, güzel bir vuruşla ağlarla buluşturdu ve Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi. 70. dakikada Beşiktaş yine tehlikeli geldi. Sağ kanattan Simao’nun içeriye çıkardığı topa hiçbir Beşiktaşlı dokunamadı. 79. dakikada Beşiktaş’ı rahatlatan gol Guti’den geldi. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Guti, Ömer’in orta yapacağını zannederek kaleyi boşaltmasını fırsat bilerek direkt kaleye vurdu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş Antalyaspor’u 2-0 mağlup ederek ligde 4 hafta sonra galip geldi.

[adrotate group=”74″ banner=”79″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu