HaberSpor Haberleri

Antalyaspor: 1 – Beşiktaş: 2 / Halis Özkahya’dan akıl almaz hata!

almeida antalyaBeşiktaş Antalyaspor deplasmanından 3 puanla döndü. Almeida ve Fernandes’in golleri galibiyeti getirirken Antalyaspor’un verilmeyen net golü tüm Beşiktaşlıları üzdü.

Antalya Mardan Stadı’nda oynanan Antalyaspor Beşiktaş maçı ile Spor Toto süper Lig’de 22. hafta heyecanı start aldı. Beşiktaş Antalyaspor’u 64. dakikada Hugo Almeida ve 90. dakikada Manuel Fernandes’in attığı gollerle 2-1 mağlup etti. Antalyaspor’un tek golü 90+4. dakikada penaltıdan Tita ile geldi. Karşılaşmanın 36. dakikasında Necati Ateş’in vuruşunda kale çizgisini geçen top hakem Halis Özkahya tarafından geçerli sayılmadı.

Antalyaspor Beşiktaş maçı dakikaları;

İlk tehlikeli atak 6. dakikada Beşiktaş’tan geldi. Simao’nun pasında ceza sahası çizgisinden Edu vurdu, top yandan auta gitti. 16. dakikada Necati Ateş’in vuruşunda top Cenk Gönen’de kaldı. 23. dakikada Minev ortaladı, Ali Zitouni’nin kafa vuruşunda top üstten auta gitti. Arkada müsait durumda bekleyen Necati Ateş bu pozisyonda Zitouni’ye tepki gösterdi. 34. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ön direkte iyi yükselen Edu kafayı vurdu, kaleci Sammy son anda topu kornere çeldi. 36. dakikada Antalyaspor golü buldu ancak Halis Özkahya tarafından geçerli sayılmadı. Ali Tandoğan’ın sağ kanattan yaptığı ortada Necati Ateş yatarak vurdu, top kale çizgisini bariz bir şekilde geçmesine rağmen yan hakem ve Halis Özkahya pozisyonu devam ettirdi. 38. dakikada Antalyaspor mutlak bir golden oldu. Kaleciyle karşı karşıya kalan Necati’nin vuruşunda top auta gitti. 44. dakikada İbrahim Dağaşan’ın pasında sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Tita’nın yerden vuruşunu kaleci Cenk, ayaklarıyla kornere çeldi. Kalan dakikalarda da iki takımın çabaları sonuç vermeyince Antalyaspor Beşiktaş maçı ilk yarısı golsüz berabere bitti.

Antalyaspor Beşiktaş maçı özeti için tıklayın

50. dakikada Fernandes’in pasında sol çaprazdan ceza sahasına giren Almeida yerden vurdu, top Sammy’de kaldı. 64. dakikada Beşiktaş öne geçti. Sağ bekteki Ali Tandoğan’ın geri pasında topla buluşan Deniz Barış’ın hatasını affetmeyen Hugo Almeida düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Beşiktaş Antalyaspor karşısında 1-0 öne geçti. 85. dakika Ali Tandoğan’ın ortasında topa iyi yükselen Ali Zitouni, topu kafayla Emrah’ın önüne indirdi. Emrah’ın bekletmeden vuruşunda top auta gitti. 90. dakikada Beşiktaş’ı rahatlatan gol geldi. Hugo Almeida’nın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Manuel Fernandes, Sammy’nin yerine oyuna giren kaleci Polat’ı çalımladıktan sonra boş kaleye topu yuvarladı ve Beşiktaş Antalyaspor karşısında farkı 2’ye çıkardı. 90+4. dakikada Zitouni kafayı vurdu, İsmail Köybaşı çizgiden eliyle çıkardı. Kazanılan penaltıyı Tita gole çevirirken bu pozisyonda İsmail Köybaşı kırmızı kart gördü. Kalan bölümde başka gol olmayınca Antalyaspor Beşiktaş maçı siyah beyazlıların 2-1 galibiyetiyle sona erdi.

Feridun Düzağaç’ın Antalyaspor Beşiktaş maçı yazısı;

Çizgiyi geçenler

TOPUN gölgesinin, ruhunun ve hatta Cenk’in tamamının çizgiyi geçtiği pozisyondan sonra maç için konuşacak çok şey kalmadı.
O pozisyonda Cenk topu bırakıp ‘’Goldü hocam” dese ne olur diye düşündüm, öyle yapmasını istedim biran;
Sonra ‘doğrusunu’ yaptığına karar verdim, linç edilir biterdi gencecik çocuk, yakardı kendini. Çünkü biz bu güzelim oyunu böyle seviyoruz, sonuç bizim için herşeyden değerli. Maç öncesi taraftar forumlarında, gazete okur yorumlarında hep aynı ‘çirkin kafa’ hakimdi çünkü; Beşiktaşlı Şifo’nun Antalyası her zaman olduğu gibi yenilir hatta ‘’verir maçı nasılsa’’ diyordu futbolsever. Bundan çirkin bir zihniyet ve Al-Meyda’nın tıraşından daha kötü bir tıraş olamaz diye düşündüm, kuaförün ikna gücüne imrendim; o bile hiçbir Beşiktaşlıyı bu takımın iyi olduğuna ikna edemez.

Dileyenler evinde aslan kesilen bir rakibi yenmekle avunabilirler, oyunun hiçbir anında rakibe hükmedemeden kazanan Beşiktaş’ı ben yine kaygıyla izledim. Fernandes’in penaltı aromalı kornerinde Edu’nun kafası ve Ali Turan’ın kafasında patlayan Al-Meyda topu dışında pozisyonsuz, üretemeyen, oynayamayan bir Beşiktaş vardı ilk yarıda, verilmeyen gol dışında mutlak gol olması gereken 3-4 Antalya pozisyonu.

Çanakkale’nin meşhur domatesinin tadı damağımızdayken sera domatesle avunuyor gibiyiz. Al-Meyda ile Edu antrenmanlar dışı~da pleysteyşın filan oynarsa belki bir uyum yakalayabilirler.

Taktik yok totem var

İsmail Köybaşı’nın kırmızı kartını hayra yordum; Tanju’yu olmadı Egemen’i görelim solda; Muhammed’i yedek kulübesinde görmekle bile heyecanlandık. Beşiktaş’ta çok formda, seyri şahane kılan kimse yokken Karlos’un bu onbirdeki ısrarı benim için çizgiyi geçen ikinci şeydi, takımın tek ve en iyisi Toraman’dı, Antalya’da ise kötü yok şanssız vardı; tartışmasız en talihsizi maçın yardımcı hakemiydi, asteğmatlı gözümle ekrandan gördüğümü göremedi.
Karlos bu takımı taktikle değil totemle yönetiyor gibi. Pektemek giriyor öyle ya da böyle gol oluyor, pleyof dörtlüsünün neredeyse kesin olduğu bu ligde Beşiktaş kaygı verici belirsizliğiyle ilerliyor. Dilerim Simao futbolu, benim Asuman’ı özlediğim kadar özlesin, iyi bir Beşiktaş yazacağım günleri özlüyorum. Erken pes eden büyük Beşiktaşlı Nihat’a türkçe, Karlos ve Simao’ya portekizce aynı soruyu soruyorum: Neden?

[adrotate banner=”113″]


Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu