HaberHaftanın Olayı

Amerikalılar 11 Eylül’de Kur-an’ı Kerim’i yakacaklar

kuranyakacaklarABD’nin Florida Eyaleti’nde bir kilise 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde, “şeytanın dini” olarak tanımladığı İslam’ı protesto etmek için “Kur’an-ı Kerim yakma günü” düzenlemeyi planlıyor.

“The Dove World Outreach Center” (Güvercin Dünya Yardım Merkezi) isimli kilise, internet sitesi ve facebook sayfasından Hıristiyanları 11 Eylül’de Kuran yakmaya çağırıyor.

Kilisenin rahibi Terry Jones, “İslam’ın şeytanın dini olduğuna inanıyoruz. Milyarlarca insanı cehenneme götüren, insanları kandıran bir din, şiddet içeren bir din. Bu pek çok kez kanıtlandı” dedi. Milliyet.com’un haberine göre, ülkedeki bazı Hıristiyan grupları ile Müslümanlar ise, kilisenin bu girişimini engellemeye çalışıyor.

Ulusal Evanjelistler Derneği bir açıklama yayımlayarak kiliseden Kur’an-ı Kerim yakma günü planını iptal etmesini istedi. Dernek, böyle bir etkinliğin dünya çapında dinler arası gerilime yol açacağı uyarısında bulundu. Amerika-İslam İlişkileri Konseyi isimli kuruluş da, Müslümanları Ramazan ayı boyunca “Kuran’ı paylaş” toplantıları düzenleyerek İslamofobinin yayılmasını önlemeye çağırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu